Lifestyle

Zo geef je jouw auto een opknapbeurt

Auto schoon maken
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft een auto. De een houdt zijn auto spic en span, de ander kan nog maar net de vloer zien onder alle troep die in de auto ligt. Hoe je jouw auto ook onderhoudt, soms is hij gewoon toe aan een flinke opknapbeurt. Alles lekker uitsoppen, opruimen en stofzuigen. Kan jouw auto ook wel een opknapbeurt gebruiken? Lees hier hoe je dit met gemak voor elkaar krijgt.

Als eerst wil je natuurlijk de auto helemaal opruimen. Begin met het weggooien van al het afval. Kijk ook goed tussen alle stoelen in en in elk klein hoekje, aangezien hier vaak meer ligt dan je verwacht. Ruim vervolgens alle losse dingen zoals zonnebrillen en kleingeld op. Stofzuig de hele auto: op en onder de stoelen, alle matten, de kofferbak, enzovoort. Neem alles goed mee. Want zeg nou zelf, wat is de laatste keer dat je de kofferbakmat gestofzuigd hebt?

Nu de binnenkant schoon is, gaan we naar de buitenkant. Voor een optimaal resultaat ga je niet door de wasstraat, maar was je de auto met de hand. Spoel de auto eerst goed af en maak de auto daarna overal goed schoon met een spons en zeep. Misschien denk je dat het verstandig is om de auto in de zon te zetten als je klaar bent, zodat de auto snel droogt. Echter is het beter om hem buiten de zon (of zelfs in de regen) op te laten drogen. Op die manier heb je geen strepen als de auto droog is.

Een frisse uitstraling

Automatten schoon

Soms is het fijn om meer voor je auto te doen dan hem alleen op te ruimen en schoon te maken. Zeker wanneer je de auto al een paar jaar hebt, begin je toch slijtages te zien. Dat is heel normaal en natuurlijk, maar het is ook mooi als je deze gebruikssporen niet meer ziet. Vervang bijvoorbeeld de automatten die al jaren in de auto liggen of de stoelbekleding die erg beschadigd is.

Voorkom troep

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom is het verstandig om bepaalde maatregelen te treffen die ervoor zorgen dat jij in de toekomst je auto veel makkelijker schoon en netjes houdt. Doe dit bijvoorbeeld door:

  • Een plastic tas in je auto op te hangen. Doe hier direct je afval in en je hoeft alleen de tas weg te gooien en een nieuwe op te hangen wanneer je op wil ruimen.
  • Niet te veel te eten in je auto. Soms is het natuurlijk niet te vermijden, maar als je jouw afval zo veel mogelijk buiten de auto laat, hoef je het ook niet op te ruimen.
  • Een opbergsysteem te gebruiken. Creëer een handige plek voor onder andere je zonnebril, pennen en andere losse dingen die in de auto slingeren.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like