Tech

Zo haal je alles uit je smart TV

smart tv
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Met een smart TV haal je de nieuwe digitale mogelijkheden van televisiekijken naar je traditionele televisievorm. Al is het dan natuurlijk wel belangrijk dat je leert hoe je het maximale uit je toestel haalt. Dat doe je bijvoorbeeld door de juiste apps te kiezen. Om dit iets gemakkelijker te maken is het goed om eens het volgende lijstje door te nemen. Aan de hand van de tips die je hier vindt kan je jouw televisie zou instellen dat je werkelijk niets meer hoeft te missen op geen enkel moment. Dat maakt het dus ook wel heel aantrekkelijk om over te stappen.

YouTube-Apps

Door de nieuwe koers die YouTube is gaan volgen zijn er nu meerdere apps van de dienst in omloop. Dat maakt niet uit, want je moet ze gewoon allemaal hebben. Zo kan je altijd de muziek en de clips die je wilt zien en horen opzetten met de ene app. Met de andere app kan je naar original programming die speciaal voor de website die ooit als datingsite begon wordt gemaakt tegenwoordig. Denk dan niet alleen aan vloggers, maar denk vooral ook aan echte series met eindeloos veel afleveringen. Allemaal meer dan de moeite waard om ter beschikking te hebben als kijker.

Social Media-apps

Ook je social media in de gaten houden kan je gemakkelijk doen met je smart TV. Ook Twitter en Facebook zijn bovendien meer en meer bezig met televisie maken en uitzenden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende sporttoernooien en -bonden die de rechten om de wedstrijden uit te zenden exclusief aan een sociaal platform hebben verkocht. Wanneer dit de sport is waar jij fan van bent, dan wil je dit natuurlijk niet hoeven missen omdat je de apps niet hebt geïnstalleerd. Alle reden om ze dus ook op je tv te zetten. Kan je ook je netwerk nog eens van je kijkgedrag op de hoogte houden.

Game-apps

Gamen op je smart TV wordt steeds gemakkelijker. De smart TV is immers de oplossing die altijd al gezocht werd om de console tot het verleden te laten behoren. Als de games gewoon rechtstreeks vanaf een server naar je toe kunnen worden gezonden, dan is dat natuurlijk eindeloos veel gemakkelijker en biedt dat ook nog eens heel veel meer mogelijkheden. Dat alleen is al de moeite waard om de apps die beschikbaar zijn voor jouw specifieke televisie direct even te installeren. Dat maakt het mogelijk om allerlei toffe games te spelen die je anders niet tot je beschikking zou hebben als consument.

Streamingdiensten

Er zijn talloze streamingdiensten die de moeite waard zijn. Dat gaat veel verder dan alleen YouTube en Netflix. Er zijn diensten die zich richten op een specifiek gebied, maar er zijn ook diensten die zich richten op een specifiek genre of thema. Allemaal zijn ze meer dan de moeite waard. Sommige zijn gratis, andere vragen een kleine vergoeding. Het is slim om er zoveel als mogelijk te verzamelen zodat je werkelijk nooit iets hoeft te missen wanneer het wordt uitgezonden. Let wel op, sommige apps werken niet vanwege je locatie. Dit heeft dan dus geen enkele zin om deze te gebruiken.

Televisiezenders

Tot slot mag natuurlijk niet het basisprincipe van de televisie vergeten worden. Ook de vele zenders die in Nederland en de wereld zijn ontstaan door de jaren heen hebben allerlei apps die de moeite waard zijn. Livekijken, uitgesteld kijken, extra content kijken en allerlei andere mogelijkheden die geboden worden mogen natuurlijk niet ontbreken op een televisie. Zeker niet wanneer het een smart televisie betreft. Installeer dus ook al deze apps om er zeker van te zijn dat je alles optimaal beleeft zoals het hoort. Kijk daarbij vooral ook verder dan het aanbod van bijvoorbeeld je digitale televisie, veel apps werken ook buiten het gebied.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like