Geen categorie

Zo maak je een warme handdoek zoals in de barbershop

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een van de lekkerste dingen in een barbershop is natuurlijk de welriekende warme handdoek. Die handdoeken verzachten je baardhaar zodat de barbier een comfortabele scheerbeurt kan geven. Het is niet alleen handig, het is vooral erg ontspannend. En als het dan toch zo ontspannend is, dan kun je er net zo goed eentje thuis maken. Alleen even deze stappen doorlopen en je hebt wanneer je maar wilt je eigen warme handdoek.

STAP 1: NEEM EEN WASHAND OF HANDDOEK

De eerste stap begint lekker simpel. Het enige wat je moet doen is een handdoek of washand pakken. Het maakt niet uit of-ie oud of nieuw is.

STAP 2: KIES EEN ETHERISCHE OLIE

Veel kappers voegen de olie voor het stomen toe zodat je nog meer kunt relaxen. De drie traditionele geuren zijn lavendel, eucalyptus en sandelhout. Maar Vicks Vaporub voldoet ook, zeker als je een koutje hebt gevat.

STAP 3: BRENG DE OLIE AAN IN EEN DROGE HANDDOEK

Breng de olie aan in de droge handdoek. Een paar druppels is al genoeg. Als je de Vaporub wilt gebruiken, is het belangrijk dat je niet te veel op de handdoek smeert want het spul is behoorlijk krachtig.

STAP 4: WARM DE HANDDOEK OP

Er zijn meerdere manieren om de handdoek te verwarmen. De makkelijkste manier is de kraan. Laat deze zo warm mogelijk worden, hoewel de kans bestaat dat het kraanwater niet heet genoeg wordt. Om de handdoek gegarandeerd heet te krijgen kun je de magnetron gebruiken. Maak hem dan wel eerst nat en wring hem vervolgens uit. Dertig seconden in de magnetron en klaar is je superhete handdoek.De laatste methode is water verwarmen. Plaats de droge handdoek in een schaal of kom en giet het warme water eroverheen. Reken er wel op dat de handdoek nu heel heet is geworden, dus laat hem eventueel enkele minuten afkoelen. Je wilt tenslotte niet tweedegraads verbrandingen rondlopen.

STAP 5: LEG DE WARME HANDDOEK OP JE GEZICHT

De handdoek is nu klaar om gebruikt te worden. Leg de warme handdoek op je gezicht en laat het een paar seconden zitten. Wrijf eventueel de haren nog in de tegenovergestelde richting voor een uiteindelijk gladder resultaat. Zodra de handdoek koud wordt, kan de scheerbeurt beginnen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like