Lifestyle

Zo verf jij de kozijnen aan de buitenkant in 5 stappen

Zo verf jij de kozijnen aan de buitenkant in 5 stappen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Eigenaar van een woning zijn betekent de vrijheid om te doen met je huis wat je wilt. Echter komt daar ook onderhoud bij, wat je helaas niet voor altijd kunt uitstellen. Een onderhoudsklus die veel mannen (en vrouwen trouwens ook!) uitstellen, is het verven van de kozijnen aan de buitenkant. Het kost natuurlijk best wat tijd, het vergt veel voorbereiding en je kunt het niet op een willekeurige dag doen als het regent. We vertellen je graag in vijf stappen hoe je deze klus het beste aanpakt.

1. Kies zorgvuldig een dag

Je kunt niet elke dag zomaar aan de schilderklus gaan. Je moet dit zorgvuldig uitzoeken, bijvoorbeeld op een dag dat het droog, maar niet te warm is. Je wilt je natuurlijk niet kapot zweten terwijl je op een ladder staat met een kwast in je hand. Daarnaast is het verstandig om te gaan verven als er niet te veel wind staat, zodat rondvliegend stof niet in je verf kan blijven plakken. Analyseer het weerbericht en houdt dit ook goed in de gaten de dagen ervoor.

2. Sla alle benodigdheden in

Hoe vervelend is het om sommige essentiële benodigdheden te missen, wanneer je al bent begonnen met de klus? Niemand houdt ervan om tijdens het klussen nog naar de bouwmarkt te moeten voor verf, ook je partner niet! Zorg dus dat je alles in huis haalt om de klus in één keer af te maken.

3. De voorbereiding

 De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Pak dus de ontvetter, het schuurpapier en de primer er maar bij, want dit zijn de eerste stappen. Ontvet het materiaal goed, schuur het lichtjes op en breng een primerlak aan op alles wat je wilt gaan schilderen. Zo weet je zeker dat deze het mooist en het langst mogelijk blijft zitten.

4. Schilderen maar

Nu mag je dan eindelijk gaan schilderen. Hopelijk heb je een kwalitatief goede verf ingeslagen, zoals sikkens rubbol RB, welke jarenlang mooi blijft én een goed resultaat geeft. Het kost even een kleine investering, maar dan weet je wel zeker dat het resultaat er mag wezen.

5. Geduld en geniet!

Nu alle stappen doorlopen zijn is het afwachten. Je zult wat geduld moeten hebben om het uiteindelijke resultaat goed te kunnen bekijken, maar hierna is de klus dan écht klaar. Je kunt nu genieten van je harde werk, nu je woning er weer tiptop in orde bij staat. Misschien krijg je zelfs een complimentje van je buren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like