Movies

Zomervakantie verregend? 7 films en series om de tijd mee door te komen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Terwijl de meer zorgeloze Nederlanders ‘gewoon’ op vakantie zijn gegaan naar de zon, hebben vele anderen ervoor gekozen om de vakantie in eigen land te besteden. Dat kan heel goed uitpakken, maar vooralsnog lijkt het erop dat de Nederlandse zomer vooral uit regen gaat bestaan en dat zelfs in de tuin hangen niet gaat lukken. Heb je net je zomervakantie terwijl het weer niet meezit? Vermaak jezelf dan met onderstaande films en series.

FC Utrecht: No Guts No Glory (Videoland)

Op Videoland vind je nu een voetbaldocumentaireserie van Nederlandse makelij. Tijdens het seizoen 2020-2021 liep een camera bij de eerste selectie van FC Utrecht. Natuurlijk geven slechte resultaten altijd het meeste drama, een aangezien het voor FC Utrecht geen topseizoen was valt er dus genoeg te genieten voor de neutrale kijker. Van huilende spelers vol zelfmedelijden tot tirades van de trainer en spelers die elkaar verwijten maken in de kleedkamer, alles zit erin. Naast beelden uit de kleedkamer, komen er ook fragmenten uit besprekingen voorbij en interviews met een aantal hoofdrolspelers. Genieten voor de voetbalfan die ook genoten heeft van de fantastische docuseries Sunderland ‘til I Die en Maradona En Sinaloa op Netflix.

Atypical (Netflix)

In juli kwam op Netflix het derde en helaas laatste seizoen van de serie Atypical uit, een comedydrama over een autistische jongen, zijn gezin en vrienden en schoolgenoten. Verschillende beladen thema’s zoals huwelijksproblemen, ontrouw en biseksualiteit worden aangesneden in deze hartverwarmende serie die uniek en tegelijkertijd ook zeer vermakelijk is. De jonge acteur Keir Gilchrist schittert als de autistische Sam die worstelt met de belevingswereld van anderen, maar wel omgeven wordt door liefhebbende mensen die hem onvoorwaardelijk steunen. Veteraanacteurs Jennifer Jason Leigh en Michael Rapaport zorgen voor wat senioriteit in de cast in de rol van Sam’s ouders.

Chernobyl 1986 (Netflix)

In 1986 vond de kernramp bij de kerncentrale in het Oekraïense Tsjernobyl plaats, een van de grootste rampen van de moderne tijd. Wat er precies gebeurd was, werd door de toenmalige Sovjetunie lang onder de pet gehouden. Sinds kort staat er een Russische film op Netflix die zich afspeelt rondom deze ramp. Hoewel er een gedramatiseerd bij bedacht is van drie mannen die onder de rampzalige omstandigheden een gevaarlijke missie moeten uitvoeren, is het natuurlijk vooral interessant om te zien hoe de Russen de kernramp in beeld brengen.

The Movies That Made Us (Netflix)

Ben je filmliefhebber en vind je het leuk om meer te weten over hoe bepaalde succesvolle films tot stand zijn gekomen? Kijk dan eens naar de lichtvoetige docuserie The Movies That Made Us op Netflix. Elke aflevering gaat over één bepaalde film en welke obstakels er genomen zijn op weg naar het grote kassucces. Hoor het productieverhaal achter films als Dirty Dancing, Ghostbusters, Jurassic Park en Forrest Gump. Er bestaat een ook een kerstseizoen van deze serie met afleveringen over de kerstfilms Elf en The Nightmare Before Christmas. Maar die mag je bewaren tot de kerstvakantie.

The Snowman (Netflix)

Ook recent toegevoegd op Netflix: de misdaadmysteriefilm The Snowman. Ben je een keer toe aan een ongebruikelijke setting voor zo’n film met een ongebruikelijk uitgangspunt, probeer deze film dan eens uit. Hij speelt zich af in het besneeuwde Noorwegen, waar een rechercheur achter een moordenaar aanzit die bij elke crime scene een sneeuwpop achterlaat. De hoofdrol is voor de uitstekende acteur Michael Fassbender en een van de bijrollen wordt vervuld door Charlotte Gainsbourg. De film is Engelstalig.

Wij (Videoland)

Kijk voor een bizarre, Nederlandstalige arthouse film deze zomervakantie niet verder dan de film Wij op Videoland. Deze film die zich afspeelt tijdens de zomer in een dorpje in de Nederlands-Belgische grensstreek, is extreem te noemen. Acht rebelse tieners worden gevolgd terwijl ze zoeken naar vertier en spanning, en daarvoor wordt ver gegaan. Totdat er iets heel erg misgaat en de speels vibe opeens een duistere ondertoon krijgt.

The Handmaid’s Tale (Videoland)

Houd je van dystopische verhalen en deins je niet terug voor wat grimmigheid? Dompel je dan onder in de serie The Handmaid’s Tale op Videoland. In deze serie is de Amerikaanse regering omver geworpen door gelovige extremisten met een wereldbeeld waarin de vrouw primair dient om voor kinderen te zorgen. Zij stichten een nieuwe staat waarin vrouwen een bepaalde rol toegewezen krijgen. De hoofdrolspeelster, die voor de val van de Verenigde Staten editor was, wordt gedwongen om handmaid te worden, wat inhoudt dat haar rol is om gezinnen van kinderen te voorzien door tegen haar wil bevrucht te worden door de man des huizes. Geen fijne serie, wel erg innemend en boeiend.

Uiteindelijk is een vakantie bedoeld om tot rust te komen en even los te komen van je werk. Dat kan aan het strand in Rimini, maar thuis op de bank met een mooie film of serie is het ook prima ontspannen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like