Geen categorie

Amerikaanse weerman laat baard staan tot zijn favoriete football-club wint

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Scott Sabol, weerman bij FOX 8 Cleveland, heeft op 26 december zijn baard afgeschoren. Dat klinkt natuurlijk helemaal niet als een nieuwswaardige gebeurtenis. Toch is het verhaal achter de baard wel bijzonder: de weerman kondigde in september aan dat hij zich niet meer zou scheren tot de Cleveland Browns een wedstrijd zouden winnen. Aangezien het team niet al te best presteerde, leidde deze belofte tot een flinke haardos én veel media-aandacht.

De baardgeschiedenis van Scott Sabol

Dat Scott Sabol zijn baard als inzet bij een spel heeft gebruikt, is zeker niet uniek. Er bestaat bijvoorbeeld daadwerkelijk zoiets als baardroulette: vergelijkbaar met roulette zoals we dat kennen uit het casino, maar de uitkomst bepaalt wat er met je baard gebeurt, in plaats van met je geld. Sabol besloot het echter niet bij één gokje te laten; de afgelopen jaren liet hij het bestaan van zijn gezichtsbeharing al verschillende keren afhangen van externe factoren.

Op zijn blog schrijft Sabol dat het een ongeschreven regel is dat weermannen glad geschoren op televisie verschijnen. Maar omdat het hem wel prettig leek om zich niet steeds te hoeven scheren, bedacht hij in 2011 een ludieke actie: hij zou zijn baard laten staan tot de temperatuur de 60 ˚F zou bereiken. Dit resulteerde in een baardperiode van ongeveer 30 dagen. Meer baardacties volgden in de jaren daarna. Zo nam Sabol in 2012 deel aan ‘Mowvember’, waarbij hij met zijn baard 2000 dollar ophaalde voor kankeronderzoek. Na de kerst van 2013 kondigde de weerman opnieuw aan zijn baard te laten staan; dit keer tot de temperatuur de 50 ˚F zou bereiken. Omdat de betreffende winter koud en lang was, kon zijn baard 74 dagen lang ongestoord groeien.

De Cleveland Browns-baard

Eind augustus 2016 merkte Scott Sabols zoon op dat zijn vader al lange tijd geen baard meer gehad had. Zoekend naar een nieuw excuus om zijn baard te laten staan, kwam Sabol op het idee om te wachten met scheren tot de Cleveland Browns een wedstrijd zouden winnen (en als er geen overwinning zou plaatsvinden, tot het einde van het seizoen). Op zich geen onlogische keuze, aangezien Sabol al zijn hele leven groot fan is van de Browns. Toch lag het risico van een wild woekerende baard op de loer; het team staat namelijk bekend als één van de slechtst presterende teams van de National Football League.

De overwinning liet inderdaad nogal lang op zich wachten; pas op kerstavond wonnen de Browns weer een wedstrijd. In de tussentijd was de baard van Sabol flink gegroeid en kreeg deze volop media-aandacht in de hele V.S. Ook aan het fenomeen waar wij eerder over schreven, het versieren van je baard met kerstdecoraties, ontkwam de weerman niet. Op maandag 26 december werd Scott Sabols baard, na 109 dagen, volledig weggeschoren. Het klusje nam in totaal zo’n twee uur in beslag en was zelfs te zien op het Fox 8 ochtendnieuws.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like