Geen categorie

Kan je je baard sneller laten groeien?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wij krijgen regelmatig de vraag of er geen middeltjes zijn om de baardgroei te bevorderen. Zelf hebben we dit nooit nodig gehad, maar we zijn toch maar eens op zoek gegaan of deze middeltjes echt bestaan. We kwamen daardoor de drie volgende producten tegen: HairLust Beard Growth Serum, Biotine en Minoxidil. In dit artikel gaan we uitleggen wat de verschillen zijn tussen die twee en wat ze doen. We zeggen wel alvast, gebruik is op eigen risico en biedt geen garanties. Dus span geen rechtszaak tegen ons aan als het bij jou niet werkt.

Hairlust Beard Growth Serum

Als je je baard sneller wilt laten groeien, biedt de Wonder Beard™ Grooming Oil uitkomst. Deze olie bevat onder meer CAPIXYL™ Peptide Complex, cafeïne en biotine. Dankzij deze ingrediënten wordt de groei van de baard gestimuleerd. Het haar gaat niet alleen sneller groeien, maar je baardhaar wordt ook een stuk dikker.

Ondertussen zorgt dit serum ook nog voor een verzachting van de baardharen; dit is te danken aan haver- en aloë vera extracten. Verder zorgen deze extracten voor een bevordering van de gezondheid van de gezichtshuid.

Al met al kun je met de Wonder Beard™ Grooming Oil van HairLust je baard sneller laten groeien. Check direct dit product bij HairLust:

Biotine

We beginnen met het middel Biotine. “Biotine is hetzelfde als vitamine B8 en is nodig om energie uit eten vrij te maken en speelt een rol bij de vorming van vetzuren. Biotine houdt de huid en het haar gezond.”

Bron: Voedingscentrum.nl

Biotine kom je in veel alledaags eten tegen. Denk aan eieren, lever, melk, noten en pinda’s. Als je te weinig biotine binnen krijgt, kan dit onder andere huidafwijkingen, bloedarmoede en depressie veroorzaken. Maar wees niet bang, want een tekort aan biotine komt bijna niet voor. Mocht je biotine gaan gebruiken dan moet je alvast een ding weten, een teveel aan vitamine B8 kan geen kwaad. Het overschot plas je uit.

Biotine is ook bekend als vitamine B8 of vitamine H. De vorm die van nature aanwezig is in eten en drinken is biotine of biocytine. In (multi)vitamine-supplementen en voor toevoeging aan levensmiddelen wordt meestal biotine gebruikt.

Voor biotine is door de Gezondheidsraad een aanbeveling gegeven hoeveel je per dag mag innemen, dit is voor volwassenen 40 microgram per dag.

“Ik ben ook zeer positief over biotine! I gebruik het niet regelmatig, maar als ik het een paar weken niet gebruik merk ik duidelijk mindere groei zover dat kan. Maar ik heb dan vooral veel meer haaruitval bij wassen en kammen of borstelen.”

Zoals we al aangaven houdt het de haren gezond. Maar dit is niet echt het antwoord dat we zochten. Hoewel sommigen beweren dat biotine de haargroei stimuleert, is het niet bewezen. Een tekort eraan resulteert echter wel in haarverlies, dus het kan geen kwaad de minimaal aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen. We hebben wat rondvraag gedaan bij echte baarddragers en daar kwam naar voren dat sinds zij biotine gebruiken hun baard wel degelijk gezonder werd. Minder haaruitval en de baard werd voller. Zo zei iemand het volgende: “Ik ben ook zeer positief over biotine! I gebruik het niet regelmatig, maar als ik het een paar weken niet gebruik merk ik duidelijk mindere groei zover dat kan. Maar ik heb dan vooral veel meer haaruitval bij wassen en kammen of borstelen.”

Wat we wel gek vonden is op het moment dat je ermee stopt, de haargroei ook meteen stopt. We vragen ons dan af of die haren gewoon uitvallen of dat ze niet meer terug komen als je er mee stopt.

Voordelen

 • Je haren worden gezonder
 • Minder haaruitval
 • Het kan de baardgroei bevorderen

Nadelen

 • Je nagels gaan heel hard groeien
 • Als je er mee stopt word de haargroei ook gelijk weer minder

Biotine is al verkrijgbaar vanaf 9.99 bij onder andere bol.com

Baard sneller laten groeien

Minoxidil

Het tweede product dat we hebben bekeken is minoxidil. Minoxidil is het enige plaatselijke haargroeimiddel dat goedgekeurd is door de FDA (Federal Drug Administration) voor de behandeling van haaruitval en uitdunnend haar bij mannen én vrouwen. Dit lijkt dus wat we zoeken, een product voor baardgroeibevordering. Maar hoe werkt dat dan precies?

“De haargroeibevorderende werking van minoxidil werd voor het eerst opgemerkt tijdens een klinisch onderzoek naar hoge bloeddruk. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat minoxidil in pilvorm behalve het doen verlagen van de bloeddruk ook een hele positieve bijwerking heeft: het hergroeien van verloren haren. De onderzoekers besloten toen om minoxidil tot een haargroeimiddel-lotion te ontwikkelen wat geleid heeft tot de vele minoxidil-producten die nu verkrijgbaar zijn. Maar hoe Minoxidil precies werkt op de haargroei is nog steeds onderwerp van discussie.”

Bron: Huidarts.com

Van die laatste zin worden we niet heel veel wijzer.

Minoxidil is verkrijgbaar als lotion en schuim in twee sterktes: 2% en 5%. De 5% sterkte werkt beter maar kent ook meer bijwerkingen. Minoxidil dient tweemaal per dag te worden aangebracht.

Minoxidil vermindert net als biotine de haaruitval en bevordert na enkele maanden bij sommige mensen de haargroei. Wel wordt duidelijk dat het haar soms een andere kleur of structuur kan krijgen dan je oorspronkelijke haar. Je krijgt dus echt nieuwe haren, maar die er wel anders uit zien dan je eigen haar. Heb je dan misschien een baard met drie kleuren straks? Het goedje werkt het beste bij mannen jonger dan 40 jaar die nog niet zo veel haarverlies hebben. Je moet wel flink wat geduld hebben (dat moet je sowieso hebben als je begint met het laten staan van een baard), want het effect is pas na drie maanden goed zichtbaar. Na een jaar is het maximale effect bereikt. Ben je er tevreden mee en wil je dit resultaat behouden, bedenk dan goed dat je het elke dag moet gebruiken. Want ook bij dit product is het zo als je ermee stopt dan kunnen de nieuw gevormde haren weer verdwijnen.

https://youtu.be/DGL4JM-PSXE?t=2m15s

Als we dit zien lijkt alles wel mee te groeien…

Voordelen

 • Na drie maanden zie je al resultaat
 • Bevordert de baardgroei

Nadelen

 • Als je er mee stopt kunnen de nieuwe haren verdwijnen
 • Kans op hoofdpijn bij gebruik van het product
 • Er kunnen ook haren gaan groeien op andere plekken die je niet hebt behandelt
 • De huid kan gaan uitdrogen.

Minoxidil bestellen? Klik dan hier.

Conclusie

Baard laten groeien

Na wat research te hebben gedaan in baardgroepen en op internet komen de producten Biotine en Minoxidil altijd naar voren als producten die je baard sneller laten groeien en mooier of voller kunnen maken. Zelf hebben we het niet nodig, dus we hebben het ook niet getest. Maar werkt het nu echt? Antwoord daarop is: MISSCHIEN. Voor de een werkt het wel en voor een ander niet. En zodra je er mee stopt, kunnen alle nieuwe haren weer verdwijnen en begin je weer van voor af aan. Je moet het dus elke dag gebruiken. Als je al een baardritueel hebt in de ochtend moet dat geen probleem zijn, maar het is wel weer iets wat extra tijd kost en heb je dat ervoor over? Wij vinden de voordelen niet direct opwegen tegen de nadelen, maar dat is uiteraard ieder voor zich.

Heb je er zelf ervaring mee of wil je ons verbeteren, laat het dan weten op onze Facebook pagina

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like