Geen categorie

Wat heb je nu echt nodig voor baardverzorging

Wat heb je nu echt nodig voor baardverzorging
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat heb ik nu echt nodig voor baardverzorging? Deze vraag krijgen wij regelmatig. En toen we tijdje terug een artikel op ad.nl zagen hadden we zoiets we gaan hier even op reageren. Een baard heeft ook verzorging nodig, net als je hoofd. De belangrijkste twee zijn eigenlijk baardolie en baardzeep. Vraag ook advies aan je barbier over hoe vaak je moet trimmen om de vorm van de baard in de juiste vorm te houden, want dit is voor iedereen anders.

Wij zeggen volmondig ja dat je je baard moet verzorgen. Je verzorgd toch ook je hoofdhaar en de rest van je lichaam? Een baard heeft net zoveel verzorging nodig zodat die er goed uit ziet, zacht aanvoelt en de dag kan doorstaan. Voor verzorging heb je verschillende producten, denk aan baardolie, baardzeep, baardkam en balsem. We leggen hieronder uit hoe je de verschillende producten kan gebruiken.

Baardolie gebruiken

baardolie

Hoevaak moet ik baardolie gebruiken? Hoeveel baardolie moet ik gebruiken? Twee vragen die we vaak horen. Helaas kunnen we hier niet een direct antwoord op geven. Het ligt er aan hoe groot je baard is en uiteraard hoeveel tijd je in de ochtend hebt. De meeste baarden die wij spreken gebruiken het ongeveer 4-5 keer in de week. Sommige doen het in de ochtend maar we horen ook wel eens dat mensen het voor het slapen doen. Dit is iets waar je zelf aan moet wennen. Maar wij raden aan om baardolie 3x per week te gebruiken. Daarnaast krijg je na een aantal keer proberen vanzelf door hoeveel olie je nodig hebt. Begin met te weinig dan kan je er altijd nog wat bij doen. En vergeet niet om het goed door je baard te smeren. Begin van onder naar boven, van boven naar onder en dan goed de zijkanten. Kam daarna je baard weer in model.

Als je baardolie wilt gebruiken, kies je het beste voor de Wonder Beard™ Grooming Oil van HairLust. Deze olie is bij uitstek geschikt voor een droge en stugge baard. De olie verzacht de baard en verzorgt de onderliggende huid. Ondertussen zorgt deze baardolie ook nog voor een verhoging van de haardichtheid. Met dank aan de 100% biologische- en natuurlijke ingrediënten is dit een duurzame baardolie.

Baard kammen

Baard kammen

Er zijn baardkammen en baardborstels. Welke moet ik nu kiezen? En waarom niet voor een goedkope plastic kam gaan? Het grote verschil tussen een kam en borstel is best simpel, uiteraard zijn ze beide voor het in model brengen. Maar met de kam brengen je je baard goed in model net als je met je haar doet. Een kam gaat vaak wat dieper in je baard om alle haren goed mee te nemen. Met een baardborstel maak je vaak de haren wat zachter en hij neemt de “dode” en “losse” haren mee uit je baard, zodat je baard er goed en verzorgd uit blijft zien. De reden dat kammen van hout zijn is omdat een plastic kam sneller je haren breekt en het maakt je haar statisch en dat wil je niet. Kam je klitten uit je baard en breng je baard in model. Hierdoor ziet de baard er minder wild uit.

Wat heb je nu echt nodig voor baardverzorging

Baardwassen

Hoe vaak moet ik mijn baard wassen? Frequente wasbeurten zijn zeker nodig, was je baard twee of drie keer per week met een baard zeep om te zorgen voor een goede persoonlijke hygiëne. Daarnaast kan je de overige dagen je baard gewoon met water wassen. Dit houdt de baard altijd schoon en vrij van de dagelijkse geuren veroorzaakt door voedsel of andere dingen. Op de dagen dat je geen baardzeep gebruikt kan je natuurlijk altijd de baardolie gebruiken.

claysoap_wordpress-510x652-2

Baardbalsem

Heb je echt een bad beard day? Maak dan eens gebruik van wat baardbalsem. Zie dit als wax/gel voor je haar maar dan voor je baard. Je kan hiermee je baard in vorm brengen mocht bovenstaande allemaal niet werken. Dit hoef je dus niet dagelijks te gebruiken, maar kan bijvoorbeeld als je een wilde stapavond voor de boeg hebt en je wilt dat je baard goed in model blijft.

Heb ik dus echt baardverzorging nodig?

JA. Zorg voor je baard net zoals de rest van je lichaam. Een onverzorgde baard ziet er niet uit en dat verdient een baard ook niet.

Wat heb je nu echt nodig voor baardverzorging

Waar koop ik mijn baardproducten?

Nu je alles gelezen heb wil je misschien zelf ook wel de producten gaan aanschaffen. Dit is tegenwoordig geen probleem, bij bijna alle barbiers kan je baardproducten kopen. Daarnaast zijn er ook een hoop webshops die baardproducten aanbieden, zowel als hoofdproduct of als bij product. Google maar eens op baardolie en je hebt keuze genoeg.

Hoe nu verder?

Wil jij op de hoogte blijven van baardverzorging en baardproducten. Dan zijn er verschillende groepen/sites die je kan/moet bezoeken/volgen:

Sites

www.debaard.nl

www.baardforum.nl

Pagina’s

debaard (Facebook pagina)

debaard (gesloten groep)

The Dutch Beard and Moustache Association

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like