Geen categorie

The Tinderbeards

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Op de een of andere manier heeft het woord “hype” vaak een negatieve lading. Men vindt het al snel niet meer leuk als hij of zij in één woord wordt genoemd met “een hype”. Persoonlijk ben ik vooral erg nieuwsgierig naar het hoe & waarom van hypes en daarom heb ik mij een tijdje geleden zo’n anderhalve week lang blootgesteld aan de Vleesmarkt van de Tinder Hype.

Mijn Tinder Prinsen waren allen mannen met stoppelbaardjes en een enkele gladde kin, op één na: die had een baard. Een échte Baard, een respectabele baard langer dan 2 cm. En ondanks dat ik zelf geen lange baard liefhebber ben, trok deze baardman toch mijn aandacht en vormden we niet lang daarna een ware Tinder Match. Hij vertelde mij na verloop van tijd over zijn baard en over baarden in het algemeen met als gevolg dat ik een baardradar ontwikkelde. Niet dat ik nu ineens aanhanger van de baard ben, maar ik zie ze. Overal. Ik bestudeer ze van een afstandje en ik ben benieuwd geworden naar het gezicht ..euhm… verhaal achter de baard.

Het opvallende aan mijn kortstondige Tinder avontuur was dat ik met geen enkele match een belangwekkend gesprek heb gehad, noch een simpele klik of gemeenschappelijk raakvlak. Behalve met – en daar komt het – de Baardman. Die had namelijk wél wat te melden. Die was oprecht geïnteresseerd en net zo nieuwsgierig als ik. Hij was anders dan die baardloze mannen. Zouden mannen met baarden dan echt wijzer zijn en meer inhoud hebben? Ik raakte gefascineerd. Deze Tinder Beard is dan ook de grondslag van mijn baardcolumns, het fundament van mijn baardinspiratie, de hoeksteen van mijn nieuwsgierigheid naar een relatief nieuwe hype (die overigens niet voor iedereen een hype is, laat dat meteen duidelijk zijn), namelijk De Baard. Baardmannen. Maar ook vrouwen die van baarden houden, want dat zijn er meer dan ik had gedacht.

Zouden mannen met baarden op Tinder meer kans van slagen hebben dan mannen zonder baarden? Zal eenzelfde man met 2 profielen, waarvan 1 met baard en 1 zonder baard, hetzelfde aantal matches hebben? En welk type vrouw kiest dan voor de Baard? Zouden baardmannen in het algemeen tegenwoordig meer vrouwen aantrekken dan de Kale Kinnen Brigade? Wat vinden vrouwen zo aantrekkelijk aan die lange volle bos? En welk type baard valt het meest in de smaak bij ons vrouwenvolk? Sterker nog: welk type vrouw houdt van baarden? En is de baard een hype….? Zo ja: welke baardmannen zijn dan de échte Baardmannen en welke lopen de trend achterna? En maakt dat eigenlijk iets uit?
Kortom, genoeg vragen, onvoldoende antwoorden. Ik kan niet beloven dat ik alle antwoorden in de loop der tijd ontrafel, maar ik ga wel op zoek naar meer informatie.

Ik ben Jamura en de Baard heeft mijn interesse geprikkeld. De aankomende maanden ben ik op debaard.nl te vinden met mijn columns en diverse ondervraagde vrouwen. Read, enjoy and learn… 😉

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like