Movies

5 vrouwelijke comedians die ook voor mannen leuk zijn

5 vrouwelijke comedians die ook voor mannen leuk zijn
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Onder mannen leeft nog wel eens het idee dat vrouwen niet grappig zijn. Feit is dat vrouwen waarschijnlijk een ander soort humor hebben dat misschien niet zo aansluit bij onze belevingswereld als mannen. Er zijn ook veel vrouwelijke comedians die vooral gewaardeerd worden door vrouwelijk publiek en waarbij de mannen die je in het publiek ziet er waarschijnlijk mee naartoe gesleept zijn. Anderzijds kun je je net zo goed afvragen in welke mate dat andersom niet ook zo is. Veel mannelijke comedians zijn bijzonder vrouwvriendelijk en maken grappen die voor vrouwen ongemakkelijk zijn. Toch zijn er echt wel vrouwelijke comedians wiens humor ook voor mannen vermakelijk kan zijn. We kennen wel vooral goede voorbeelden daarvan uit het buitenland, en daar noemen we hier een aantal van die zeker het opzoeken waard zijn.

Taylor Tomlinson

Misschien wel de beste vrouwelijke comedian van het moment is Taylor Tomlinson. De jonge Amerikaanse is scherp als een mes. Ze combineert persoonlijke ervaringen en observaties met slimme inzichten over dagelijks leven en menselijke relaties. Haar stijl van comedy is vaak open, eerlijk en reflectief. Ze praat openhartig en met veel zelfspot over haar eigen onzekerheden. Op Netflix vind je een aantal specials van Taylor Tomlinson, maar eigenlijk moet je de shorts van haar meer informele optredens die je op YouTube kunt vinden niet missen. Weinig mensen zijn beter in messcherpe en zeer vermakelijke interactie met mensen in het publiek als Tomlinson. Haar rijzende ster werd onlang bekroond met een eigen late night tv-programma genaamd After Midnight. Dat format voelt echter te ‘gemaakt’ aan. Als solo-comedian komt ze beter tot haar recht.

Ali Wong

De Chinees-Amerikaanse Ali Wong is een aparte verschijning met haar opvallende bril en vlammende gezichtsuitdrukkingen. Wong staat bekend om haar gedurfde en ongefilterde humor, waarbij ze geen onderwerp schuwt en recht voor zijn raap is over haar ervaringen als vrouw, moeder en echtgenote. Dat klinkt als territorium voor een vrouwelijk publiek, maar dan doe je de appeal van Ali Wong tekort. Haar scherpe observaties over genderrollen en seksualiteit zijn voor iedereen de moeite waard. Op Netflix vind je specials van Wong, waarin ze opvallend genoeg vaak tijdens de opname hoogzwanger is, waardoor die buik toch een beetje bij haar act lijkt te horen.

5 vrouwelijke comedians die ook voor mannen leuk zijn

Diane Spencer

Diane Spencer is een Engelse comédienne die nog niet bekend is bij het grote publiek en zelf haar eigen specials produceert met een beperkt budget. Haar shows zijn echter zeer de moeite waard, ook voor mannen. Spencer’s voor een ‘nette’ Engelse behoorlijk open en gedurfde verhalen over seks en haar eigen leven zijn buitengewoon vermakelijk en hoewel soms wat abstract vaak ook wel uit het leven gegrepen, maar dan op een bijzondere manier verteld. Het maakt haar ook een beetje excentriek, omdat ze er helemaal niet zo ondeugend uitziet, maar het stiekem wel is. Je kunt shows en clips van Diane Spencer vinden op YouTube.

Beth Stelling

Ook de Amerikaanse Beth Stelling verdient meer aandacht dan ze tot nu heeft gekregen. Ze staat bekend om haar charmante en verhalende comedystijl, waarbij het bijna lijkt alsof het een stiekem onderonsje is met het publiek. Daardoor voelen haar optredens ook intiem aan, terwijl haar presentatie tegelijkertijd ook – opzettelijk – een beetje ongemakkelijk is. Stelling’s humor is warm en toegankelijk, met grappige anekdotes en scherpe observaties over alledaagse situaties, relaties en het volwassen worden. Stelling is een beetje die onzekere en ongemakkelijke, stiekem heel grappige vriendin waar je graag mee rondhangt. Voor optredens van Beth Stelling kun je het beste op YouTube terecht.

Sarah Silverman

Sarah Silverman is waarschijnlijk de meest bekende en succesvolle comedian in dit lijstje. Ze staat bekend om haar edgy en provocatieve comedystijl, waarbij ze politieke incorrectheid omarmt en satire gebruikt om maatschappelijke taboes en controversiële onderwerpen aan te kaarten. Ze komt lief en schattig over, maar ondertussen is haar scherp en brutaal, met een mix van sarcasme, ironie en maatschappijkritiek die haar optredens onvoorspelbaar en soms ook controversieel maakt. Je kunt optredens van Sarah Silverman vinden op Netflix.

Dus ja, nooit meer zeggen dat vrouwen niet grappig kunnen zijn, want dat kunnen ze wel degelijk. Alle vijf deze dames verdienen je aandacht. Duik in hun werk en je zult je ongetwijfeld vermaken en je wellicht ook laten verrassen. Lachen is gezond, dus het is een mooi vooruitzicht om te luisteren naar de grappige observaties en verhalen van deze vermakelijke dames. En als je er één niet leuk vindt, wil dat niet zeggen dat de rest ook niet leuk kan zijn. Geef ze een kans!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like