Movies Sports

4 interessante docuseries over Engels voetbal op Amazon Prime

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als je voor Sinterklaas of Kerst een cadeautje besteld hebt via Amazon, is je wellicht opgevallen dat je een gratis abonnement op hun dienst Prime aangeboden werd voor één maand. Daarna kost het je per maand. Als je daarop in gaat, betekent dat niet alleen géén verzendkosten en snellere bezorging van je bestellingen, maar ook dat je gebruik kunt maken van de streamingsdienst Amazon Prime Video. Hoewel daar ook wel content op staat waar je alsnog voor moet betalen, krijg je er ook veel ‘gratis’ content voor. Daaronder zitten veel interessante voetbaldocumentaires, waarbij vooral het Engels voetbal goed vertegenwoordigd is. En die zijn voor de geïnteresseerden zeker de moeite waard. We bespreken vier interessante docuseries over Engels voetbal op Amazon Prime.

All or Nothing: Tottenham Hotspur

Gedurende het hele seizoen 2019-2020 loopt een filmploeg mee met het complete reilen en zeilen van de Noord-Londense Premier League club Tottenham Hotspur. Het is een lastig seizoen: de chemie met de trainer is al snel uitgewerkt, waarna een nieuwe trainer alsnog moet proberen om de Champions League te bereiken. Voor de entertainmentwaarde is zeker niet oninteressant dat die trainer Jose Mourinho is. Als er toch één trainer is die je achter de schermen zou willen meemaken… Onderweg heeft de club te dealen met een sterspeler die weg wil (Christian Eriksen) en de plotselinge opkomst van de coronapandemie. De documentaire neemt je mee de kleedkamer in, de kamer van de trainer, van het bestuur, de fysio en zelfs de ontbijtzaal. Zeer aan te raden!

All or Nothing: Arsenal

Een seizoen na Tottenham Hotspur opent aartsrivaal Arsenal de deuren voor de videoploeg van All or Nothing. Onder het bewind van de Spaanse trainer Mikel Arteta probeert het kwakkelende Arsenal zich eindelijk weer eens te kwalificeren voor de Champions League. Het seizoen begint echter slecht met verschillende verliespartijen en onderweg raken de trainer en de club ook nog in conflict met sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang. Arteta gaat van zalvende woorden naar donderpreken in een bewogen seizoen. Zal het ze lukken om het gewenste doel te halen? Ook deze serie is zeker de moeite van het kijken waard!

All or Nothing: Manchester City

Altijd al een kijkje in de keuken willen hebben bij één van de meest succesvolle voetbalclubs van de afgelopen tijd? In deze docuserie worden een jaar lang de deuren geopend bij Manchester City. Om precies te zijn tijdens het recordbrekende seizoen 2017-2018, het tweede seizoen onder trainer Pep Guardiola. Je leeft mee met de wedstrijden, de kleedkamer en de organisatie gedurende het seizoen. Allerlei grote sterren maak je van dichtbij mee en je voelt wat prestatiedruk is. Kleine waarschuwing: heb je na de serie over Arsenal een beetje genoeg van trainer Mikel Arteta (en dat kunnen we ons best voorstellen)? Dan is het goed om te weten dat hij gedurende het seizoen 2017-2018 assistent-trainer bij Manchester City was… Guardiola zelf is overigens nog een stukje excentrieker.

When Eagles Dare: Crystal Palace F.C.

In 2010 is de traditionele Zuid-Londense club Crystal Palace F.C. op sterven na dood. De Premier League is ver weg als de club op het punt staat om te degraderen uit de Championship naar het derde niveau van het Engelse voetbal. Ook financieel staat de club op het randje van de afgrond. Een paar vermogende fans besluiten de club en het stadion over te nemen en alles op alles te zetten om terug te keren naar de Premier League. Deze documentaire vol clubmensen kijkt terug op die periode vanuit zowel financieel als sportief perspectief en laat zien hoe de club in feite op miraculeuze wijze haar lot weet om te draaien tot wat het nu geworden is: een stabiele Premier League club.

Ook over andere clubs buiten Engeland zijn interessante docuseries te vinden op Amazon Prime. Zo kun je een seizoen meekijken met Borussia Dortmund en Juventus in twee andere All or Nothing-series. Daarnaast zijn er series die een kijkje geven in de wereld van Bayern München en Paris Saint-Germain. Verder kun je genieten van documentaires over de excentrieke Engelse oud-voetballer Paul Gascoigne en de minstens zo excentrieke voetbaltrainer Diege Simeone, evenals een serie van Kees Jansma waarin Nederlandse oud-internationals terugkijken op hun jaren in het Nederlands Elftal.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like