Lifestyle

4 dingen die mannen irritant vinden aan vrouwen

4 dingen die mannen irritant vinden aan vrouwen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Vrouwen, we kunnen niet met en we kunnen niet zonder. De meeste heteromannen willen graag een vriendin of vrouw, maar als we er eenmaal een hebben merken we al snel zat de werkelijkheid toch niet hetzelfde is als dat ideaalbeeld van een relatie. Waar mensen moeten samenleven, zal altijd wrijving zijn, want iedereen is immers anders. Maar daarnaast zit er toch echt verschillen in hoe mannen en vrouwen dingen zien en met zaken omgaan. En dat kan leiden tot frustraties en ruzie. Er zijn vast meer dan genoeg zaken waar de dames zich aan ergeren bij ons mannen, die – hoewel we het vaak niet goed beseffen – volledig terecht zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk onze grootste irritaties in het gedrag van vrouwen? We hebben een aantal zaken die mannen irritant vinden aan vrouwen verzameld in dit artikel, met de nodige kanttekeningen erbij geplaatst. Zijn ze voor jou ook herkenbaar?

Irritant als vrouwen niet opschieten en je te laat komt

Kom jij graag op tijd? Dat wordt in de praktijk een stuk lastiger als je samen met je vrouw en vriendin ergens naartoe gaat. Vrouwen hebben immers veel meer tijd nodig om zichzelf klaar te maken om de deur uit te gaan dan de meeste mannen. Op de een of andere manier lijken ze dan ook nog niet zo goed in plannen, want op het moment dat je eigenlijk moet vertrekken, zijn ze nog niet klaar. En ja, dat is best wel irritant. Want jij staat dan ongeduldig te wachten, en daar voelt zij zich dan weer door opgejaagd, want geheid tot wrijving leidt. Maar laten we niet vergeten dat de meeste tijd die zij langer nodig hebben dan wij voor een goed doel: om ervoor te zorgen dat ze er op haar best uitziet om aan jouw zijde de deur uit te gaan. Toch kan het geen kwaad om voortaan te doen alsof je een kwartier eerder afgesproken hebt dan daadwerkelijk het geval is.

Onbegrijpelijk veel meer praten dan wij behoefte aan hebben

Spreken is zilver, zwijgen is goud. En wij maar denken dat vrouwen van gouden spullen houden, terwijl ze echter meer van het zilver zijn. In veel gevallen praat een vrouw of vriendin aanzienlijk meer dan de man, tot het punt waarop je jezelf afvraagt waar ze die gespreksstof in vredesnaam allemaal vandaan haalt. Of ja, gesprek… vaak is het een monoloog waar je geïnteresseerd naar dient te luisteren, want als je aandacht even verslapt wordt dat zeker opgemerkt en krijg je het te horen. Het is een eigenschap van vrouwen waar we mee moeten leren leven, want als je vraagt of ze een keer haar mond wilt houden luid je in feite het einde van je relatie in. Toch is het soms ook wel prettig dat je niet zelf de ongemakkelijke stilte hoeft te vullen en moet nadenken waar je het over moet hebben. Blijf je je er toch aan ergeren, dan is misschien is de remedie om toch maar zelf meer te gaan praten. Maar waarover in godsnaam?

4 dingen die mannen irritant vinden aan vrouwen

Emotionele uitbarstingen die we niet goed snappen

Voor bovenstaande zaken kunnen we met wat redeneren vaak nog wel enig begrip opbrengen. Maar waar het op emoties aankomt, begrijpen mannen en vrouwen elkaar vaak echt niet. Veel mannen klagen over de emotionele uitbarstingen van vrouwen waar ze slecht mee kunnen omgaan, simpelweg omdat ze het vaak niet goed snappen. Dat is vervolgens natuurlijk alleen maar olie op het vuur, want kwetsbaar zijn en je onbegrepen voelen is een moeilijke combinatie. De vraag is wat we hier nu eigenlijk van elkaar mogen verwachten. Mogen wij mannen verwachten dat vrouwen hun emoties onder controle houden? Mogen vrouwen verwachten dat wij ze in alle gevallen volledig begrijpen en kunnen bieden wat ze nodig hebben? In beide gevallen is het antwoord waarschijnlijk ‘nee’, waarmee dit verschil van inzicht dus zal blijven bestaan.

Silent treatment in plaats van uitpraten

Wat wil je als man als je ergens ruzie over hebt met een ander? Het zo snel mogelijk oplossen, zodat je verder kunt. Die instelling herkennen we niet altijd terug in vrouwen. Een meningsverschil kan, soms zelf zonder dat we het doorhebben dat die er is en waarom die er is, leiden tot de silent treatment, ook wel te omschrijven als ‘koude oorlog’. Passief-agressief gedrag waarin zij laat merken boos te zijn en de bal volledig bij jou laat, terwijl ze ondertussen ook niet echt bereid is om tekst en uitleg te geven. Dat is een tactiek waar wij mannen maar moeilijk mee kunnen omgaan en irritant vinden aan vrouwen, want zelf pakken we het heel anders aan. Van alle zaken die we hier genoemd hebben, is dit overigens de enige waarvan we vrouwen echt mogen vragen om ermee op te houden, want het is simpelweg niet constructief. Praat het gewoon zo snel mogelijk uit met ons. Als we iets hebben om ons voor te excuseren, dan doen we dat, maar dan willen we wel weten wat het is. Zelf vind je die gespannen sfeer toch immers ook niet fijn?

Voordat we volledig vervallen in vermoeiende mannelijke clichés – want klagen over vrouwen is daar er zeker een van – is het belangrijk om op te merken dat we niet voor niets vrouwen in ons leven willen blijven hebben. Vrouwen vullen ons aan, geven ons dingen we onszelf niet kunnen geven en over het algemeen ook niet van een andere man willen en maken de wereld simpelweg mooier en interessanter. Daarom: we kunnen misschien niet met, maar ook zeker niet zonder!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like