Lifestyle

Welke (minder voor de hand liggende) zaken vinden vrouwen aantrekkelijk in een man?

Welke (minder voor de hand liggende) zaken vinden vrouwen aantrekkelijk in een man?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De meeste mannen willen vrouwen en willen dat vrouwen hen willen. Dus gaan we naar de sportschool, spuiten we lekkere geurtjes op en gaan we regelmatig naar de kapper. We doen ons een tikje stoerder en toffer voor dan we eigenlijk zijn. Maar wat vinden vrouwen nu eigenlijk echt aantrekkelijk? Dat is natuurlijk niet voor elke vrouw hetzelfde, net zoals niet elke man hetzelfde leuk of mooi in een vrouw. We bespreken een aantal zaken waar je misschien zelf niet zo snel aan gedacht had, maar die wel belangrijk kunnen zijn om bij een vrouw de juiste snaar te raken.

Wat betekent ‘gevoel voor humor’?

Ja, op ieder wensenlijstje van vrouwen wat mannen betreft prijkt zo ongeveer wel ‘humor’. Niemand wil met een humorloos figuur opgescheept zitten, dus dat is niet zo gek. Tegelijkertijd is iemand die veel humor maar weinig fysieke aantrekkingskracht biedt vaak tóch geen geschikte kandidaat, en over wat humor is kunnen de meningen ook verschillen. Ja, het kan geen kwaad als je grappig kunt zijn, maar het is vooral belangrijk dat je háár aan het lachen kunt maken en dat je dezelfde dingen grappig vindt. En, wat we nog wel eens willen vergeten, dat je ook om háár humor kunt lachen. Want ja, ook vrouwen hebben humor.

Zelfverzekerdheid zonder arrogantie

Zelfverzekerdheid is aantrekkelijk voor vrouwen in een man, wat eigenlijk klote is, want wie is er nu écht zelfverzekerd? Dus gaan we uitstralen dat we zelfverzekerd zijn, maar doen we nog wel eens op de verkeerde manier die arrogant en respectloos naar anderen toe kan overkomen. En dat vinden (de juiste) vrouwen nu juist vaak weer niet aantrekkelijk. De modus die je moet zien te vinden, is er dus een van zelfverzekerdheid gecombineerd met bescheidenheid en respect voor anderen. Het liefst zo oprecht mogelijk.

Welke (minder voor de hand liggende) zaken vinden vrouwen aantrekkelijk in een man?

Passie en toewijding

Natuurlijk wil een vrouw dat je gepassioneerd voor en toegewijd bent aan haar. Maar je mag het naar andere zaken toe hebben, graag zelfs. Jouw passie voor je interesses, werk of hobby’s laten zien dat je gedreven en toegewijd kunt zijn. Ook dat vinden vrouwen aantrekkelijk, hoewel je daar misschien niet meteen aan zou denken als je zou moeten opsommen wat vrouwen aanspreekt in een man. Natuurlijk is het belangrijk om een juiste balans te houden: jouw toewijding aan iets anders moet niet in de weg staan van je toewijding aan je vrouw en je gezin.

Geduld en begrip

Het is cruciaal om vanaf het begin dat je een vrouw ontmoet je geduldig en begripvol te tonen. Niet alleen naar haar toe, maar in het algemeen. Dit omdat essentiële eigenschappen in een relatie zijn. Als jij nu al laat zien dat je een ongeduldig persoon bent en weinig begripvol bent, beloof dat weinig goeds. Een vrouw wil immers dat je haar emotionele ups en downs begrijpt en in staat bent om naar haar te luisteren zonder te oordelen. Begrip gaat hand in hand met geduld, omdat het inhoudt dat je bereid bent om tijd te steken in het begrijpen van de gevoelens en perspectieven van je partner. Een man die geduldig en begripvol is, kan daardoor een diepere emotionele connectie met zijn partner tot stand brengen en een sterkere, gezondere relatie opbouwen.

Creativiteit

Creativiteit is een eigenschap die ook vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om wat vrouwen aantrekkelijk vinden in mannen. Vrouwen kunnen zich namelijk sterk aangetrokken voelen tot mannen die creatief zijn, omdat creativiteit doorgaans getuigt van een open geest en originaliteit. Creativiteit kan de vonk in een relatie levendig houden. Denk maar aan het vermogen tot het bedenken van nieuwe date-ideeën, het schrijven van lieve briefjes of het plannen van verrassende uitstapjes. Als je als man in staat bent om op onconventionele manieren je liefde en toewijding te tonen, raak je daar echt een snaar mee bij een vrouw. Het toont dat je bereid bent om buiten de gebaande paden te treden en moeite wil doen om de relatie speciaal te maken en houden. Ook vinden vrouwen het vaak leuk als ze trots kunnen zijn iets wat hun partner gemaakt heeft, dus ook in die zin is creativiteit aantrekkelijk.

Uiteindelijk is er geen definitief lijstje en is dit ook maar weer een selectie van zaken die vrouwen aantrekkelijk kunnen vinden in een man. Het belangrijkste is uiteindelijk dat mensen zich aangetrokken voelen tot eigenschappen en kenmerken die bij hun eigen waarden en interesses passen. Een fysieke aantrekkingskracht is ook vrij belangrijk, maar alleen dat is niet voldoende voor meer dan seks. Maar ook daar kun je natuurlijk naar op zoek zijn. In dat geval kun je veel van wat we hierboven geschreven hebben links laten liggen en je vooral focussen op de wat meer oppervlakkige punten, zoals die we in de introductie noemden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like