Lifestyle

6 feitjes en vragen over haartransplantatie

6 feitjes en vragen over haartransplantatie
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Kaalheid is over het algemeen iets dat erfelijk bepaald is. Sommige mannen krijgen er al op jonge leeftijd mee te maken, en anderen helemaal niet. Hoewel volledig kaal tegenwoordig ‘in’ is, voelen veel mannen zich er toch niet zo lekker bij dat ze hun haardos kwijt aan het raken zijn. Haargroeimiddel bestaat helaas niet, maar je kunt in zo’n geval er wel voor kiezen om een haartransplantatie te laten uitvoeren. We bespreken zes feitjes en vragen over haartransplantatie, voor het geval dat je getroffen bent door haarverlies en kaalheid en dat liever zou terugdraaien.

Helaas niet bij alle vormen van kaalheid

Helaas betekent niet bij alle vormen van kaalheid dat haartransplantatie een oplossing vormt. Om een haartransplantatie uit te kunnen voeren, moet er wel een donorgebied zijn waar voldoende haren vandaan gehaald kunnen worden. Ben je er te laat bij, dan kan het zijn dat ook donorgebied al kaal is en zijn je kansen helaas verkeken. Als je kaal bent geworden vanwege een ziekte en daardoor helemaal geen haar meer hebt, is er helaas ook geen donorgebied meer dat gebruikt kan worden voor een haartransplantatie.

Niet alleen voor mannen

Kaalheid is iets dat we associëren met mannen. Dus lijkt het logisch dat haartransplantaties eigenlijk alleen bij mannen uitgevoerd worden. Maar de realiteit is dat haartransplantaties juist steeds populairder worden onder vrouwen. Hoewel echte kaalheid bij vrouwen maar weinig voorkomt, zijn haaruitval en dunner wordend haar problemen waar wel meer vrouwen mee te maken krijgen. Omdat het tegenwoordig niet voor alle soorten ingrepen meer nodig om het hoofd kaal te scheren, is een haartransplantatie ook voor vrouwen een steeds interessantere oplossing.

6 feitjes en vragen over haartransplantatie

Opnieuw kaal worden na ingreep?

Als je geïnvesteerd hebt in een haartransplantatie, wil je natuurlijk niet opnieuw kaal worden. Dat gaat in eerste instantie echter we gebeuren. Binnen enkele weken na de ingreep vallen de haren die getransplanteerd zijn weer uit, wat veel schrik kan opwekken. Dit is echter heel normaal, omdat daarna pas het groeiproces van haar op deze plek begint. Er komen dan vervolgens nieuwe haren in het voorheen kale gebied. Deze zijn binnen een maand vier na het uitvallen van de donorharen terug gegroeid, en het goede nieuws is dat ze dan wél permanent zijn en in principe dus niet meer uitvallen. Het is niet voor niets dat je levenslange garantie op de behandeling kunt krijgen!

Geen grote littekens

Voor de meeste ingrepen moeten incisies gemaakt worden. Het is een begrijpelijke angst dat je dan littekens gaat overhouden aan de behandeling die zichtbaar blijven. Vroeger was dit wel degelijk zo, omdat er toen een reepje huid uit het donorgebied werd weggesneden. Dat gebeurt tegenwoordig eigenlijk niet meer. Bij de meeste methodes die nu gebruikt worden, worden losse haren verwijderd uit het donorgebied en vervolgens elders geïmplanteerd. Dan verschilt nog per methode in welke mate incisies nodig zijn, maar grote littekens ga je niet meer overhouden aan een haartransplantatie, als je ze überhaupt al krijgt. Gelukkig maar!

Doet het pijn?

Nu je hebt gehoord van de incisies, begin je je mogelijk af te vragen of het een pijnlijke ingreep is, zo’n haartransplantatie. De realiteit is dat je er met dank aan plaatselijke verdoving weinig van voelt, hoewel het verdoven zelf wél pijnlijk kan zijn. Nadat de verdoving is uitgewerkt, kun je ook wat pijn ervaren. Deze pijn is doorgaans goed te houden in combinatie met een pijnstiller.

Een van de duurdere cosmetische ingrepen

Hebben we je al een beetje lekker gemaakt voor zo’n haartransplantatie? Dan komt er nu (mogelijk) een tegenvaller. Een haartransplantatie is namelijk een van de duurdere cosmetische ingrepen. Natuurlijk moet je er ook wat voor over hebben, maar het werpt wel een drempel op. Hoe duur het gaat zijn, hangt af van zaken zoals hoe groot de kale plek is die ‘gevuld’ moet worden, hoe dik je haar is en de kwaliteit van het donorgebied. Ga uit van een bedrag tussen de 2.000 en 6.000 euro. In het buitenland – bijvoorbeeld in Turkije – kun je goedkoper uit zijn.

Een aantal lessen zijn te trekken uit deze informatie. Bijvoorbeeld dat je vooral niet te lang moet wachten met het kiezen voor een haartransplantatie, omdat er nog wel voldoende donorhaar over moet zijn. Verder ook dat je er mogelijk flink voor moet sparen, maar dat je daar dan wel een permanent resultaat voor terugkrijgt (nadat je eerst even geschrokken bent van de haaruitval ná de behandeling). Kortom, je investeert je geld in een haardos waar je de rest van je leven plezier van kunt hebben. Dat maakt het zeker het overwegen waard als je kaal aan het worden bent en daar de balen van hebt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like