Lifestyle

Hoe kun je je als man met overgewicht zo flatteus mogelijk kleden?

Hoe kun je je als man met overgewicht zo flatteus mogelijk kleden?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als man met overgewicht kan het moeilijk zijn om je te kleden op een manier die je zelfvertrouwen geeft. Je bent je vaak erg bewust van je lichaam en hoe je denkt dat anderen je zien. Dat is vervelend en het beste is het natuurlijk om iets aan het overgewicht te doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms is het zelfs niet of nauwelijks mogelijk. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je je flatteus kunt kleden, zodat je je zelfvertrouwen kunt vergroten en je beste eigenschappen kunt accentueren? We geven een tips in dit artikel.

Draag de juiste maat en pasvorm

Het dragen van goed passende kleding is essentieel als je je zo flatteus mogelijk wilt kleden. Vermijd te strakke of te losse kledingstukken, want dat flatteert je figuur niet. Let ook op de pasvorm: vermijd te strakke shirts die je rondingen benadrukken en kies in plaats daarvan voor shirts met een iets lossere pasvorm. Tegelijkertijd moet je geen te grote kledingstukken dragen, omdat je overgewicht dan erger lijkt dan het is. Dat geld net zo goed voor broeken als voor bovenkleding. Investeer in kledingstukken die specifiek zijn ontworpen voor mannen met een grotere maat, omdat ze beter passen bij jouw lichaamsvorm, en kies de maat die je zo precies mogelijk past.

Ga voor donkere kleuren

Kleur kan ook een verschil maken als je wilt afleiden van je overgewicht. Helaas is het wel zo dat vooral donkere kleuren een afslankend effect hebben, wat vooral in de warmere tijden van het jaar niet zo handig is. Maar toch: donkere kleuren zoals zwart, marineblauw, donkergrijs en chocoladebruin als basis voor je outfits kunnen helpen om er slanker uit te zien. Het voordeel daarvan is ook weer dat die kleuren weliswaar ‘warmer’ zijn, maar zweetplekken er minder goed in te zien zijn. Maar het eventuele mindere comfort door de extra warmte is wel iets om in overweging te nemen. Probeer het gewoon eens uit!

Vermijd drukke patronen

Het is ook verstandig om kleding te vermijden met grote, opvallende patronen. Dit omdat deze de aandacht naar lichaamsdelen kunnen trekken waar je je minder comfortabel bij voelt, en dat wil je dus juist proberen te voorkomen. Kies in plaats daarvan voor effen of subtielere patronen. Deze trekken het oog minder en kunnen daardoor ook minder nadruk leggen op je gewicht.

Hoe kun je je als man met overgewicht zo flatteus mogelijk kleden?

Verticale lijnen

Zet je schrap voor een oude truc die nog steeds van pas komt: draag kleding met verticale lijnen om je overgewicht te verbergen. Verticale lijnen in je kleding kunnen namelijk helpen om je lichaamslengte te verlengen. Dat helpt om een slanker silhouet te creëren, en dat is natuurlijk precies waar je op uit bent. Kies bijvoorbeeld voor overhemden met verticale strepen. Of draag een langere jas om voor dat slankere silhouet te zorgen.

Laagjes dragen

Ook iets dat kan helpen: het dragen van laagjes in je outfit. Het dragen van laagjes kan namelijk helpen om je figuur in balans te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een goed passend T-shirt combineren met een open overhemd. Maar je kunt bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om een blazer over een shirt te dragen. Door dit te doen voeg je diepte en dimensie toe aan je outfit.

Aandacht op andere gebieden vestigen

Je outfit is natuurlijk meer dan alleen de kleding die je draagt. Ook andere zaken dragen bij aan je uiterlijk en kunnen afleiden van je figuur. Als je de aandacht minder op je gewicht wilt richten, kun je proberen de aandacht op andere gebieden te vestigen. Dit kan bijvoorbeeld door een stijlvol horloge, een opvallende das of een interessante accessoire te dragen. Dit leidt de aandacht weg van je lichaam en legt de focus op andere aspecten van je stijl.

Het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in wat je draagt. Deze tips dienen als richtlijnen om je te helpen je figuur op een flatterende manier te kleden, maar uiteindelijk is het jouw eigen stijl en persoonlijkheid die het meest tot uiting moeten komen. Kleding is een krachtig middel om je zelfvertrouwen te vergroten en je unieke karakter te laten zien, ongeacht je lichaamsvorm of -grootte. Dus kies met zorg, experimenteer en probeer vooral trots te zijn op wie je bent. Doe dat ook door goed voor jezelf te zorgen in de vorm van goede persoonlijke hygiëne en verzorgd haar. Dat geldt natuurlijk ook voor je baard!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like