Lifestyle

5 x praktische meubelstukken voor kleinere ruimtes

5 x praktische meubelstukken voor kleinere ruimtes
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

In huizen en appartementen met beperkte ruimte kan het vinden van prachtige, functionele en ruimtebesparende meubels soms een grote uitdaging zijn. Maar er is goed nieuws! Er zijn tegenwoordig namelijk een heleboel meubelstukken ontworpen die de ruimte in je woning optimaal kunnen benutten. Of je nu in een studio woont, een klein appartement of in een kleinere woning. Hier vind je 5 x praktische meubelstukken die vrijwel in elke interieurstijl passen en elke centimeter van je ruimte benutten. Lees snel verder!

Een ovale eettafel

Een grote eettafel kan bijna een hele ruimte in beslag nemen, wat niet ideaal is in een klein huis. Ovale eettafels zijn daarentegen een stuk praktischer om ruimte te besparen. En ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren, met keuze uit drie soorten eikenhout. Ook worden deze ovale tafels op een werkplaats in Nederland gemaakt, dus je hebt een praktische én ruimtebesparende tafel van Nederlandse bodem! Je kunt deze tafel makkelijk neerzetten en door de vorm is er voldoende zitgelegenheid.

Multifunctionele bank

Een bank is een must-have meubelstuk in de woonkamer. Kies een bank met een geheime opslagruimte, waar je al je kussens, plaids en andere items die je minder vaak gebruikt, kunt opbergen. Zo bespaar je ruimte en houd je je woonkamer opgeruimd. Een slaapbank is ook een goede optie om extra slaapruimte te creëren voor gasten.

Ladekasten als nachtkastje

Nachtkastjes zijn zelden groter dan een vierkante meter. Maak gebruik van deze ruimte met een kleine ladekast, die ook geschikt is voor het opbergen van kleding of andere items. Zo bespaar je flink wat vloerruimte. Kies een ladekastje in dezelfde stijl en kleur als je bed voor een gestroomlijnd interieur.

Zwevend bureau

Zwevend bureau

Ben jij een echte thuiswerker? Dan heb je natuurlijk een bureau nodig! Maar het hoeft geen groot bureau te zijn dat de hele kamer in beslag neemt. Een zwevend bureau is perfect voor kleinere ruimtes. Deze kan aan de muur worden gemonteerd en neemt zo geen extra vloerruimte in beslag. Als je klaar bent met werken, berg je het bureau eenvoudig op en gebruik je deze ruimte weer voor andere dingen.

Hoekbank  

Een hoekbank is ook een geweldige optie om het meeste uit een kleine ruimte te halen. Door de hoekige vorm is dit bankstel extra ruimtebesparend en biedt het voldoende zitplaatsen voor jou en je gasten. Een hoekbank kan ook enorm stijlvol zijn, dankzij de vele opties in materialen, kleuren en designs.

Kortom, wonen in een kleinere ruimte is soms uitdagend, maar er zijn een heleboel praktische meubelstukken op de markt die je helpen elke centimeter optimaal te gebruiken. Met deze praktische meubelstukken zorg je ervoor dat je woning functioneel is, zonder dat het ten koste gaat van de uitstraling of het comfort. Succes!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like