Lifestyle

4 perfecte barbecuewijnen

Wijn bij de barbecue
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat ons betreft hoeft het geen zomer te zijn om te barbecueën! En wij mannen ontfermen ons maar wat graag over de barbecue. Naast het feit dat het heel lekker is, is het perfect om gezellig te socializen. En bij alle vlees- en visgerechten maakt een lekker glas wijn het geheel helemaal af. Maar welke kies je dan?

Malbec

Voor ons is Malbec de ultieme barbecuewijn. Of je nou voor gegrild lamsvlees, varkensvlees of kalk gaat, een stevig gerecht vraagt ook om een stevige wijn met veel tannines en veel zuren. En die vinden we in de Argentijnse Mendoza streek waar Malbec één van de bekendste wijnen is. De krachtige en fruitige smaak van deze rode wijn met soepele tannines gaan heel goed samen met vlees.

Chardonnay

Een stukje vis op de barbecue kunnen we zeker waarderen. Vooral een vette vis is hier heel geschikt voor, denk hierbij aan zalm. Door het bakken of grillen van zalm, wordt de vettige textuur van de vis versterkt. Met een romig sausje erbij is het helemaal genieten. Maar zo’n gerecht heeft wel wat tegenwicht nodig en die vinden we in Chardonnay. Deze wijn is vol en zacht van smaak en wanneer de wijn houtrijping ondergaat, bevat hij ook dat typerende roombotertje. Een gouden combinatie wat ons betreft.   

Pinot Grigio

Een lekkere salade is ook zeker op zijn plaats voor de afwisseling. En dan drinken we daar graag een frisse witte en lichte wijn bij, zoals de Italiaanse Pinot Grigio. Deze wijn bevat medium zuren en bevat aroma’s zoals citrus en perzik. En ook nog eens lekker om na te tafelen nadat de barbecue uit is.

Barbecue wijn

Champagne

And last but not least: champagne. Champagne bij de barbecue horen we je denken? Maar dit is een goed alternatief voor een biertje waar je toch snel naar snakt. Goed om mee te beginnen of als begeleider bij lichte vlees- en visgerechten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like