Lifestyle

8 onmisbare materialen die elke man in huis moet hebben

8 onmisbare materialen die elke man in huis moet hebben
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als man zijnde is het handig om altijd de juiste spullen bij de hand te hebben voor klussen, reparaties en alledaagse taken. Of je nu een handige klusser bent of gewoon graag zelf dingen oplost, het is altijd een goed gevoel dingen snel en zonder hulp te kunnen regen. Daarom mogen de volgende acht onmisbare materialen niet ontbreken bij jou in huis. Ze kunnen je namelijk helpen om problemen op te lossen, items stevig te bevestigen en klussen efficiënt aan te pakken.

Duct tape

Duct tape is een veelzijdig materiaal dat mannen in talloze situaties van pas komt. Het is sterk, duurzaam en heeft een krachtige kleefkracht. Of je nu iets wilt repareren, onderdelen wilt bevestigen of objecten wilt bundelen, duct tape is jouw beste vriend voor een doorgaans tijdelijke oplossing om weer verder te kunnen. Het is een stoer en betrouwbaar materiaal dat elke man in huis moet hebben. Wist je dat duct tape ondanks zijn stevigheid wel gemaakt is om te scheuren en dat je er dus eigenlijk geen schaar bij nodig hebt?

Schroeven en pluggen

Als man weet je hoe belangrijk het is om dingen stevig aan de muur te bevestigen. Daarom mogen schroeven en pluggen niet ontbreken in jouw gereedschapskist. Zorg ervoor dat je een assortiment schroeven en pluggen hebt in verschillende maten en lengtes, zodat je voorbereid bent op elke klus. Of het nu gaat om het ophangen van een kast, het monteren van een tv-beugel of het repareren van een loszittend onderdeel, schroeven en pluggen zijn onmisbaar.

Kabelbinders (tie wraps)

Als het gaat om het organiseren van kabels en draden, zijn tie wraps jouw geheime wapen. Deze stevige, kunststof binders zijn ideaal om kabels netjes bij elkaar te houden en rommelige situaties te voorkomen. Of je nu jouw home entertainment systeem of je pc wilt ordenen, of dat je een tijdelijke bekabeling wilt vastzetten, kabelbinders zijn een handig hulpmiddel dat je altijd in huis moet hebben.

8 onmisbare materialen die elke man in huis moet hebben

WD-40

Als echte man weet je dat een goede smering en roestpreventie van groot belang zijn. Daarom mag WD-40 niet ontbreken in jouw assortiment materialen. Dit multifunctionele smeermiddel en roestoplosser helpt je bij het onderhouden en repareren van verschillende items in huis. Het maakt vastzittende onderdelen los, smeert piepende scharnieren, verwijdert roest en nog veel meer. Met WD-40 houd je alles soepel draaiende en in optimale conditie zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Het is een soort wondermiddel!

Klittenband

Klittenband is niet alleen iets voor kinderen. Als man kun je ontdekken dat klittenband een handig bevestigingsmateriaal is dat je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Het bestaat uit een haak- en lusband die aan elkaar hechten en kan tijdelijke bevestiging bieden voor allerlei items. Denk aan het bundelen van kabels, het vastzetten van gereedschap op een werkbank of het bevestigen van een tijdelijk scherm. Klittenband is een veelzijdig hulpmiddel dat handig is om in huis te hebben.

Spanbanden

Spanbanden zijn handige hulpmiddelen om objecten vast te zetten en te beveiligen tijdens transport. Of je nu meubels wilt verplaatsen, bagage wilt vastzetten in de auto of een lading wilt beveiligen, spanbanden zorgen ervoor dat alles stevig op zijn plaats blijft. Ze zijn gemakkelijk verstelbaar en hebben meestal een stevige sluiting om ervoor te zorgen dat alles veilig vastzit.

Meetlint

Een meetlint is een essentieel meetinstrument dat je nodig hebt voor nauwkeurige metingen bij verschillende klussen, want meten is weten. Of je nu een ruimte wilt opmeten, de lengte van een object wilt bepalen of stof wilt afmeten, een meetlint geeft je de juiste informatie. Zorg ervoor dat je een meetlint hebt met zowel metrische als imperiale eenheden, zodat je kunt werken met de maateenheden die het beste bij je klus passen.

Waterpas

Voor nauwkeurige metingen en het ophangen van objecten is een waterpas een onmisbaar gereedschap. Of je nu een schilderij recht wilt hangen, planken wilt installeren of een nieuw meubelstuk wilt monteren, een waterpas zorgt ervoor dat alles perfect recht staat. Het helpt je om ongelijke oppervlakken en scheve lijnen te voorkomen, wat resulteert in een professionele en nette uitstraling van je werk.

Met deze acht onmisbare materialen ben je als man goed voorbereid op allerlei klussen en reparaties in en rondom het huis. Ze helpen je om problemen op te lossen, items stevig te bevestigen en jouw omgeving georganiseerd te houden. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde klusser bent of juist niet, deze zaken kunnen altijd van pas komen in huis en zorgen ervoor dat je zelf allerlei klusjes kunt doen en problemen kunt oplossen. Het mooie is dat je het meeste ervan waarschijnlijk ook nog eens voor een habbekrats bij de Action kunt krijgen, dus waar wacht je nog op om je optimaal voor te wapenen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like