Lifestyle

5 goede voornemens voor 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Met de jaarwisseling op komst bestaat er altijd het risico dat iemand aan je gaat vragen wat jouw goede voornemens voor 2023 zijn. Misschien heb je daar nog helemaal niet over nagedacht. Misschien doe je er wel helemaal niet aan. Maar het is natuurlijk helemaal geen schande om je iets voor te nemen voor het nieuwe jaar. Wie weet is het namelijk een positieve invloed op je leven. Daarom geven we hier een aantal voorbeeld voor eventuele goede voornemens die je zou kunnen hebben voor 2023.

Stoppen met drinken

Stoppen met roken is natuurlijk een klassieker, maar anno 2023 roken er al helemaal niet zo veel mensen meer als vroeger. Drinken doen we echter nog volop met z’n allen. Dat vinden we ook nog eens heel gewoon. Maar is het dat ook? Denk eens na over hoe je je nu eigenlijk voelt als je gedronken hebt. Aan het begin even goed misschien, maar de volgende ochtend voel je je zelden fit. Soms heb je er zelfs nog de hele dag last van. Is het dat nu echt waard? Misschien is 2023 het jaar om alcohol uit je leven te bannen.

Vaker dankbaar zijn

In Nederland doen we niet aan Thanksgiving, dat is ook helemaal ons feest niet. Maar kan het kwaad om eens wat vaker stil te staan bij waar we dankbaar voor zijn in het leven? Feit is dat dit kan helpen om positiever in het leven te staan. We hebben namelijk nogal de neiging om ons te richten op de dingen waarvan we denken dat we ze tekortkomen. En dat is juist heel vermoeiend. Je wordt er ontevreden en ongelukkig van en dat is contraproductief. Probeer je in 2023 vaker te richten op de dingen waar je denkbaar voor bent. Spreek ze ook uit, want het kan ook anderen positiever maken en daar kun jij dan op jouw beurt ook weer van profiteren.

Veganist worden

Iedereen die eerlijk durft te zijn en de ogen niet sluit, weet dat de bio-industrie een negatieve invloed op de planeet heeft. Die houden we met z’n allen in stand door vlees en andere dierlijke producten te blijven consumeren. Ook al heb je een warmtepomp voor je huis en rijd je in een elektrische auto, met de dagelijkse keuze om vlees te eten en zuivel en eieren te consumeren blijf je een flinke ecologische voetafdruk houden. Wordt in 2023 veganist om de planeet te redden en dierenleed te voorkomen. Het went snel genoeg en je zult je er goed bij voelen.

Korter douchen

Lekker hè, zo’n warme douche? Het liefst twee keer per dag zelfs. Feit is dat we voorlopig nog niet van de hoge energietarieven af zijn. Mogelijk krijg je in 2023 voor het eerst een jaarafrekening van je energieleverancier waarbij je met die nieuwe realiteit geconfronteerd wordt. En dat gaat even slikken worden. Wil je het komend jaar nog ‘gewoon’ op vakantie kunnen? Dan horen daar echt wel offers bij, en korter douchen is er daar zeker een van. De knop van de verwarming had je hopelijk al omlaag gedraaid, want anders heb je straks écht een probleem.

Meer aandacht voor fijne dingen

Het klinkt wat ironisch na de adviezen om te stoppen met alcohol, vlees en lang douchen om te zeggen dat je in 2023 meer aandacht moet schenken aan de dingen die je fijn vindt om te doen. Maar dat zijn dan ook niet de zaken die we bedoelen. Hoeveel tijd besteed jij nog aan je favoriete hobby’s die je energie opleveren? Vast niet genoeg. Hoe gaat het met je sociale leven? Zou je je vrienden niet vaker willen zien? Ook voor fijne romantische momentjes met je partner kun je vast meer tijd maken. Besteed in 2023 meer aandacht aan dingen die fijn zijn om te doen en je zult ook lekkerder in je vel gaan zitten.

Het is een mix van zoet en zuur geworden, zoals je kunt zien. Dat klinkt streng, maar bedenk je dan dat goede voornemens dat meestal zijn. Afvallen, stoppen met roken… allemaal niet makkelijk. Daarom kan het geen kwaad om naast een streng voornemen ook voornemen mee te nemen die meteen gericht is op een positief gevoel. Dan ben je pas echt goed bezig!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like