Lifestyle

3 manieren om te besparen op je auto

3 manieren om te besparen op je auto
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De coronacrisis kan in potentie iedereen financieel raken. Bedrijven vallen om, sommige mensen raken hun banen kwijt en zzp’ers krijgen een stuk minder opdrachten. We schreven eerder al over hoe je kunt besparen in deze tijd. Maar er zijn natuurlijk nog meer zaken waar wat op kunnen bezuinigen. Bijvoorbeeld – hoe pijnlijk ook voor ons mannen – onze auto. En dan bedoelen we niet dat je hem de deur uit moet doen, maar vooral dat je wat kritischer kunt kijken naar de uitgaven die je doet voor je auto. Alle kleine beetjes helpen uiteindelijk, en hier valt wellicht met wat commitment nog wat winst te behalen.

Andere autoverzekering

Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je auto, zodat wanneer je schade veroorzaakt bij een ander dit slachtoffer verzekerd is van een adequate vergoeding. Het is aan jou of je je auto ook wilt verzekeren voor diefstal, schade door brand of natuurverschijnselen of voor schade die je zelf veroorzaakt hebt. Niet iedere auto is echter een All-Risk verzekering waard. Zo’n verzekering is een forse kostenpost die wel in verhouding moet staan met de waarde van de auto. Is jouw auto niet zo veel meer waard, dan kun je je afvragen of het zinnig is om te blijven investeren in het repareren van schade. Anderzijds kun je je afvragen of jouw verzekeraar jou wel de goedkoopste autoverzekering die er is biedt. Het kan nooit kwaad om eens verder te kijken. Sommige verzekeraars bieden immers aan dat jou premie sowieso lager wordt dan bij je huidige verzekeraar.

Brandstof

Naast onvermijdbare kosten voor verzekering en wegenbelasting, gaat er vooral veel geld naar het vullen van de tank van je auto. In Nederland is brandstof nu eenmaal duur, en hoewel de prijs van olie sterk kan wisselen, blijf de accijns altijd intact. Dat betekent ten eerste dat het zinnig is om te weten welk tankstation bij jou in de buurt het goedkoopste is. Doorgaans is dat een onbemand tankstation, maar het kan zijn dat ook bemande tankstations de strijd aangaan met onbemande concurrenten. Hoe dan ook, als de prijs relatief laag is, is het zinnig om daarvan te profiteren. Er past echter maar een gelimiteerde hoeveel brandstof in je tank. Investeer daarom in een paar jerrycans, die je – mits leeg – achter in de auto laat staan voor het geval je langs een tankstation komt waar de prijs uitzonderlijk laag staat. Zo profiteer je langer van deze lage brandstofprijs.

Besparen op je auto

Luiheid

Eén reden waarom veel mensen eigenlijk te veel uitgeven aan hun auto, is omdat ze hem te veel gebruiken. Velen van ons zijn helaas een beetje lui geworden. Na al dat fietsen in onze schooltijd hebben we daarna een auto onder onze kont verdiend, vinden we vaak, en die wordt dan ook bovenmatig ingezet. Niet ieder tripje naar de supermarkt, naar het centrum, naar vrienden of naar familie hoeft met de auto afgelegd te worden. Soms is het ook prima mogelijk om op de fiets te gaan. Dat kost niets, het is beter voor het milieu en het is nog gezond ook.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like