Lifestyle

5 tips om tijdens de coronacrisis te besparen

5 tips om tijdens de coronacrisis te besparen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Voor veel mensen zijn door de coronacrisis de inkomsten teruggelopen. Banen staan op de tocht en ondernemers zien hun omzet slinken. Het is dus zaak om goed op de financiën te letten en te voorkomen dat het banksaldo in het rood schiet. Hier zijn vijf praktische tips om tijdens de coronacrisis te besparen en daardoor voldoende geld over te houden om van te kunnen leven.

  • Ben je gewend om regelmatig uit eten te gaan, pretparken te bezoeken, tot rust te komen in de sauna, enzovoort? Al die uitjes kunnen tijdelijk geen doorgang vinden. Normaal gesproken zou je daar dus geld aan hebben uitgegeven. Als je dat geld op je betaalrekening laat staan, ben je geneigd het uit te geven aan extra boodschappen. Dingen die je normaal gesproken ook niet koopt, dus waarom zou je ze nu wel kopen? Zet het geld in plaats daarvan op een aparte rekening, zo heb je altijd een appeltje voor de dorst.
  • Sta je voor een grote uitgave zoals de aanschaf van een keuken? Trap dan niet in de valkuil van het kopen op afbetaling. Veel bedrijven bieden die mogelijkheid aan, maar je bent er vrijwel altijd veel duurder mee uit. Een lening voor een nieuwe keuken afsluiten is doorgaans een voordeliger alternatief.
  • Wees prijsbewust en kritisch. Ga je naar de supermarkt, doe dat dan pas nadat je gegeten hebt en maak vooraf een lijstje van de dingen die je nodig hebt. Daarmee voorkom je impulsaankopen. Koop eens wat vaker producten van het huismerk, die zijn meestal een stuk goedkoper en desondanks van goede kwaliteit.
  • Betaal zo min mogelijk aankopen met je pinpas, maar reken bij voorkeur alles contant af. Hieraan ligt een psychologisch effect ten grondslag. Wanneer je een beperkte hoeveelheid geld te besteden hebt, ga je er vanzelf ook zuiniger mee om. Het gezegde ‘elk dubbeltje twee keer omdraaien’ komt hier vandaan. Laat bij voorkeur je pinpas altijd thuis als je van plan bent een winkel in te stappen. Je zult merken dat je hierdoor vanzelf zuiniger gaat leven.
  • Wees zuinig met energie. Zet apparaten helemaal uit als je ze niet gebruikt (dus niet in de slaapstand!) en voorkom daarmee onnodig stroomgebruik. De thermostaat kan ook best een graadje lager. Zo hou je aan het eind van het jaar wat geld over, dat je vervolgens kunt gebruiken voor leuke dingen!
Betaal contant
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like