Lifestyle

Deze dingen kunnen je beter niet eten voor of tijdens een date

Deze dingen kunnen je beter niet eten voor of tijdens een date
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Dates kunnen vaak behoorlijk spannend zijn. Je wilt een goede indruk achterlaten, en dat gaat verder dan alleen je netjes aankleden en jezelf goed verzorgen. Wat je eet voor of tijdens een date, kan het verloop van je date nadelig beïnvloeden. Daarom is het wijs om voorzichtig te zijn met wat je dat je neemt. We vertellen wat je beter kunt vermijden om je date soepel te laten verlopen.

Knoflook en uien: ademkillers

Knoflook en uien zijn ingrediënten die een gerecht kunnen maken, omdat het echter smaakmakers zijn. Maar als je een date hebt, laat je ze beter een keertje staan. Zowel knoflook als uien kunnen je adem namelijk onaangenaam maken, en dan is de romantiek er waarschijnlijk snel af, zeker als je dichter bij elkaar komt. Een goede indruk maken met slechte adem lukt in de meeste gevallen niet meer.

Pittig voedsel: gevaarlijk gok

Ben jij iemand die van pittig eten houdt? Dat wil niet zeggen dat het een goed idee is om het voor of tijdens een date te eten. Je kunt ervan gaan zweten, wat natuurlijk niet erg aantrekkelijk is en voor stank kan zorgen. Daarnaast kan het je maag aardig van streek maken, met alle mogelijke gevolgen van dien (allen onwenselijk tijdens een date). Kijk dus uit wat je eet, ook als je tijdens je date wat gaat eten. Zeker als je sowieso al niet zo goed tegen pittig kunt.

Bonen en kool: gas

Bonen en kool zijn gezond, omdat het uitstekende bronnen van vezels zijn. Er zijn vast momenten waarop je ze kunt eten, maar niet voor of tijdens een date. Dit omdat ze namelijk ook kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel en winderigheid. En dat zijn natuurlijk niet de effecten die je wilt tijdens een romantische date. Als je de kans op ongemak wilt minimaliseren, is het verstandig om bonen en kool dus even te vermijden ten behoeve van je date.

Deze dingen kunnen je beter niet eten voor of tijdens een date

Grote hoeveelheden vet: slaperigheid

Tijdens je date wil je scherp kunnen zijn. Je wil je van je slimste en gevatste kant laten zijn en geïnteresseerd overkomen. Dan kun je het niet gebruiken dat je je slaperig en niet alert voelt. Dat is wel wat het eten van een zware maaltijd met veel vet met je kan doen: dit kan je energielevel drastisch verlagen en je alertheid verminderen. Kies daarom in plaats daarvan voor lichtere, gezondere opties die je energie wél op peil houden voor je date.

Spinazie, mais en zaden: voedsel dat tussen je tanden blijft zitten

Het gezond om spinazie, mais en zaden te eten en dat moet je ook zeker regelmatig doen. Alleen niet voor of tijdens je date. Dit is namelijk voedsel dat tussen je tanden blijft zitten. Vaak merk je daar zelf niet zo veel van, maar je dat zit er wel de hele tijd naar te kijken en knapt er waarschijnlijk flink op af. Ook is het niet fijn als je de hele tijd tussen je tanden aan pulken bent tijdens je date omdat er iets tussen is blijven zitten.

Veel kruiden: maagklachten

Als je veel kruiden gebruikt in je eten, hoeft het niet per se pittig te zijn. Dat wil niet zeggen dat je rondom een date niet moet oppassen met gekruid eten. Het is misschien wel lekker, maar het kan ook je maag van streek maken. Dan zit je met maagklachten of brandend maagzuur tijdens je date, en dat is natuurlijk niet zo comfortabel. Het is het beste om te kiezen voor matig gekruid voedsel om ongemak tijdens je date te voorkomen.

Allergenen: risico op allergische reactie

Weet jij voor welke voedingsmiddelen je allergisch bent, of zijn er als je er zo over nadenkt bepaalde voedingsmiddelen die eigenlijk altijd een vervelende reactie in je lichaam veroorzaken? Dan is het zaak om ze te vermijden. In het algemeen, maar zeker ook voor of tijdens je date. Een allergische reactie kan variëren van ongemakkelijk tot ernstig, en dat is zeker geen risico dat je wilt nemen tijdens een date. Zorg ervoor dat je weet welke voedingsmiddelen je moet vermijden en communiceer dit als nodig met je date.

Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn met welk voedsel je tot je neemt rondom je date. Kies voor licht verteerbaar, niet te gekruid voedsel dat je energie geeft zonder je in verlegenheid te brengen. Dat vereist dus wat creativiteit, zowel bij het kiezen van een gerecht van een menu als wanneer je gaat koken voor je date. Maar better safe than sorry!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like