Lifestyle Wheels

Auto’s die de concurrentie aan kunnen gaan met de terreinwagen in het huidige SUV tijdperk

auto's concurreren met SUV
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer voorbij komen: terreinwagens zoals de SUV. Deze geweldige auto’s zijn niet langer alleen voor de off-road bestuurders; ze worden namelijk steeds vaker gebruikt voor het dagelijkse woon- en werkverkeer. Maar er zijn niet veel auto’s die de concurrentie aan kunnen gaan met de terreinwagen in het huidige SUV tijdperk. Totdat daar ineens de nieuwe Mazda was. Stoer en ruim en rustgevend tegelijk: inclusief alle slimme hulpmiddelen. De ideale mannen auto!

Ongelooflijke stilte in de cabine

Hoewel dit Japanse automerk eerder de reputatie had als ‘saaie’ autofabrikant, is dit inmiddels helemaal omgeslagen. De nieuwste lijnen Mazda’s zijn namelijk alles behalve saai. Stil, dat zijn ze daarentegen wel. Of zoals Mazda het zelf zegt hebben zij: ‘de rijdynamiek naar een nog hoger plan getild door een grotere torsiestijfheid, wijzigingen aan de besturing en de wielophanging, betere aerodynamische eigenschappen en minder lawaai, trillingen en schokken’. De nieuwste Mazda is van boven naar beneden onder handen genomen, en de dikke bekleding van de wielkasten en smallere naden tussen de carrosseriedelen zorgen voor een stilte in de cabine die je voorheen niet voor mogelijk hield.

Overvloed aan slimme hulpmiddelen en tools

Naast het feit dat de nieuwe Mazda een ontzettend stille cabine heeft (wat natuurlijk heerlijk is wanneer je met 130 over de drukke Nederlandse snelwegen toert), zit deze stoere wagen ook nog eens boordevol handige, slimme hulpmiddelen en tools. Dit topmodel van fabrikant Mazda is één en al luxe: je kunt de veiligheids- en rijhulpsystemen haast niet tellen zoveel zijn het er. Al deze luxe is natuurlijk ontzettend handig, hoewel het door sommigen misschien als overbodig kan worden ervaren. Maar baat het niet, dan schaad het niet! Mazda’s Advanced Smart City Brake Support is een van de nieuwste, meest verbeterde remhulpsystemen welke al vanaf 4 kilometer per uur zijn werk doet. Daarnaast ontvang je zelfs een korte waarschuwing wanneer je zonder knipperlicht van baan verwisselt. Hoewel niet alle tools en hulpmiddelen helemaal perfect zijn, zijn het wel fijne toevoegingen aan deze fijne auto. Daarnaast zullen ook deze tools, net als ooit het geval was met de gordel, binnen een paar jaar waarschijnlijk als ‘standaard’ uitvoering worden ervaren.

Handige verkeersbordenherkenning

Naast de vele hulpmiddelen en toevoegingen heeft de Mazda ook een handige verkeersbordenherkenning in het pakket. Op deze manier krijg je direct een melding wanneer er bijvoorbeeld een nieuw snelheidslimiet geldt. Ideaal wanneer je even niet op zit te letten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like