Lifestyle

De nieuwe trend: Bamboekleding voor mannen!

bamboekleding voor mannen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Vandaag de dag is het milieu een onderwerp wat dagelijks in het nieuws is. We verbruiken veel te veel grondstoffen en vervuilen de lucht. De aarde kan ons maar met moeite bijbenen. Uitputting van de aarde is voor nu misschien niet een heel groot probleem, maar zoals het er nu voorstaat ziet dat er over 100 jaar anders uit. Kortom, duurzaamheid is belangrijk. Al is het niet voor jou, dan is het wel voor je kinderen of je kleinkinderen. Gelukkig wordt er vanuit alle branches goed ingespeeld op dit wereldwijde probleem. Zo rijden er steeds meer elektrische auto’s rond, wordt er meer aandacht besteed aan recycling en worden er steeds meer ‘duurzame’ producten gemaakt’ Een trend op het gebied van duurzame fashion is bamboekleding. Wat is bamboekleding precies?

Wat is bamboekleding?

Bamboekleding is kleding gemaakt van – je raadt het al – bamboe. Deze kleding is verschrikkelijk duurzaam en – niet geheel onbelangrijk – erg comfortabel. In tegenstelling tot katoen kan bamboe super duurzaam geproduceerd worden. Daarnaast is het materiaal zacht en werkt het absorberend. Warm in de winter en verkoelend in de zomer. Voor de sportende mannen onder ons heeft bamboekleding nog een bijkomend voordeel. Zo staat bamboestof bekend om zijn antibacteriële functie. Zo zal er geen vieze zweetgeur in je T-shirt gaan hangen.

Bamboe

Lees ook: Outlet shoppen: 5 voordelen!

Hoe wordt deze kleding gemaakt?

Wat maakt bamboekleding nu zo duurzaam? Ten eerste groeit de bamboeplant erg snel. Wat ervoor zorgt dat er weinig water, pesticiden en kunstmest nodig is. De plant neemt veel broeikasgassen op en voorkomt landerosie. Het produceren van bamboetextiel is weliswaar een aardig werkje, maar wanneer je eenmaal een bamboe kledingstuk in bezit hebt, hoef je geen lange wassen meer te draaien. Deze kleding is namelijk zo schoon. Je hoeft niet op hoge temperaturen te wassen en het materiaal gaat lang mee. Is je bamboe kledingstuk ‘op’? Geen probleem! Bamboe textiel is namelijk geheel biologisch afbreekbaar!

Bamboekleding voor mannen

Steeds meer bedrijven bieden bamboekleding aan. En niet alleen standaard T-shirts en truien. Bij Bamigo hebben ze bijvoorbeeld een gigantisch aanbod. Bamboe T-shirts, bamboe boxershorts, bamboe overhemden en nog veel meer. Wanneer je eenmaal een bamboe kledingstuk bezit, wil je nooit meer terug naar katoen!

Heb jij een bamboe kledingstuk? Zo ja, hoe bevalt dit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like