Lifestyle

4 dingen die wij mannen willen van onze vrouwelijke partner

4 dingen die wij mannen willen van onze vrouwelijke partner
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus, is de titel van een bekend en ruim bediscussieerd boek John Gray. Er valt veel te zeggen over dat statement, maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid is. Mannen en vrouwen verschillen nu eenmaal toch wat van elkaar. We zitten niet helemaal hetzelfde in elkaar. Toch willen we vaak wel innig samenleven, met alle mogelijke uitdagingen die dat met zich meebrengt. Samen is het gezelliger dan alleen, maar het is ook niet altijd even makkelijk. Wat willen we nu eigenlijk van onze vrouwelijke partner binnen de relatie om er gelukkig in te kunnen zijn?

De alfa-rol

Voordat we over ons heen krijgen dat we iets heel ouderwets opwerpen: natuurlijk zijn de tijden veranderd en is de man niet meer onbetwist de baas in het gezin. Vrouwen zijn geëmancipeerd geworden en mannen schikken zich vaak in een rol die niet zo dominant is. Dat is ook een veel gezondere basis voor een relatie. Maar de natuur blijft de natuur, en dus hebben wij mannen toch altijd van binnen ergens de behoefte om ons mannelijk te voelen. Die alfa-rol willen we op de een of andere manier dus voor ons gevoel wel hebben. Als we over ons heen laten lopen, voelen we ons ook niet meer zo mannelijk. Maar een klein stukje traditionele rolverdeling sluipt altijd wel in het contact tussen mannen en vrouwen, dus in veel gevallen lukt het wel om die alfa-rol toch een klein beetje te pakken.

Zo min mogelijk drama

Vrouwen zijn vaak wat emotioneler van aard dan mannen. Of beter gezegd: mannen zijn vaak wat onverschillig. En dat botst nog wel eens, want daardoor begrijpen we elkaar lang niet altijd. Dat begrip lijkt er ook nooit echt te komen. Vaak snappen we niet waar onze partner zich zo over opwindt, met als gevolg dat we er maar moeilijk mee kunnen omgaan. Het liefst worden we met zo min mogelijk drama geconfronteerd, en het drama dat er wel komt nemen we vaak voor lief alsof het er nu eenmaal bij hoort. Maar het downplayen is onverstandig, want daar komt alleen maar meer onenigheid van. Je mag je partner niet beteugelen in haar emoties en uitingen daarvan, maar vaak zouden we dat wel graag willen.

4 dingen die wij mannen willen van onze vrouwelijke partner

Vrijheid

Mannen blijven toch een beetje eigenheimers. We doen het liefst mannendingen, al dan niet samen met andere mannen. En daar hebben we dan ook liever geen vrouwen bij. Toch willen we vrouwen wel in ons leven, dus ontstaat er spanning over hoeveel je samen doet en hoeveel ruimte er is of je neemt om dingen voor jezelf te doen. Daar moet een gezonde balans in komen waarbij je partner niet het gevoel krijgt dat je niet bij haar wil zijn, maar jij tegelijkertijd ook aan je eigen behoeftes kunt voldoen. Wat we dus eigenlijk graag willen van onze vrouwelijke partner is de vrijheid om die dingen te doen en ons daar niet schuldig over te hoeven voelen. De praktijk is helaas vaak weerbarstiger en dit wordt dan ook vaak een punt waarop het schuurt.

Seks

Last but not least, omdat we niet de indruk willen wekken dat het eigenlijk alleen hierom gaat, is natuurlijk seks. Dat mag niet ontbreken in dit lijstje, wat uiteindelijk is seksuele aantrekkingskracht een belangrijke factor in het bij elkaar brengen van partners. We durven niet te zeggen of seks voor mannen belangrijker is dan voor vrouwen, maar het lijkt er vaak natuurlijk wel op. Seks is voor ons dan ook een belangrijk deel van de relatie, en als dat te lang niet voldoende aan bod komt, gaan we vanzelf twijfelen over de relatie. Dat gebeurt mogelijk ook wanneer we onze seksuele fantasieën niet kunnen botvieren op de relatie, en dat is een ingewikkeld punt, want wat mag je wel en niet verwachten van je partner? Seks kan dan ook twistpunt worden dat zwaar genoeg weegt om relaties te verpesten, ook omdat er zeker ook mannen (en vrouwen) zijn die bereid zijn het buiten de deur te zoeken als ze ontevreden zijn over het seksleven binnen de relatie. Daarom blijft het altijd een kwestie van duidelijk en eerlijk communiceren en – no pun intended – geven en nemen.

Mocht je worstelen met de uitdagingen van je relatie met een vrouw en met de gedachte spelen dat je alleen beter af zou zijn, dan loont het om nog eens te overwegen wat het waard is dat er iemand voor je is thuis die van je houdt en je onvoorwaardelijk steunt. Vrijheid is mooi, maar het kan ook heel kil en eenzaam worden. Onderschat niet wat je vrouw of vriendin toevoegt aan je leven, ook al is niet altijd rozengeur en maneschijn. Dat is het leven immers nooit: we zijn nu eenmaal op Aarde om alle uitdagingen in dit leven te overwinnen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like