Lifestyle

We mogen weer het terras op! De volgende 10 dingen hebben we het meest gemist

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De horeca, wat hebben we het gemist. Eindelijk mogen we, zij het beperkt, weer het terras op en dat is natuurlijk al een hele bevrijding. Het voelt als lang geleden en dat is het eigenlijk ook. We zetten de 10 dingen op het rijtje die we het meest gemist hebben.

Bier van de tap

Natuurlijk zijn we niet per se bier tekortgekomen de afgelopen maanden. We konden nog altijd bij de supermarkt terecht en slijters en bierwinkels gedijden wel bij de lockdown. Maar hoe lekker een biertje uit de fles of een blik ook kan zijn, op z’n tijd gaat er niets boven een biertje van tap. En dat hadden we thuis dus niet.

Bitterballen bij je bier

Hoe vaak heb jij de afgelopen maanden de frituur aangezet om wat bitterballen te bakken voor bij je biertje? Niet vaak, waarschijnlijk. Dat is nou echt een combinatie die je in de horeca bestelt. Dus al zitten we om één uur ’s middags op het terras, die bitterballen komen er. Met mosterd, uiteraard.

De echte horeca tosti

We kunnen best thuis een tosti maken. Maar zijn ze net zo lekker als aantrekkelijk als in de horeca, zo met wat garnering erbij? Als we heel eerlijk zijn niet, toch? Dat wordt dus een tosti voor de lunch op het terras.

Lunchen buiten de deur

Over een tosti voor de lunch gesproken: we kunnen dan misschien nog niet ouderwets dineren in een restaurant en de terrassen moeten om 18.00 dicht, dus op het terras wordt het wel erg vroeg eten. Maar lunchen op het terras kan wel. Dat afhalen was allemaal best oké, maar hoe lekker is het om weer buiten de deur te kunnen gaan lunchen?

Bediend worden

Thuis hebben we al die maanden zelf onze biertjes moeten pakken. We hebben ze zelf moeten halen in de winkel. We hebben zelf ons eten moeten maken en de afwas moeten doen. En als je dan ging afhalen of eten liet bezorgen, zat je alsnog met de afwas. Op het terras kun je eindelijk weer eens laten bedienen.

De leuke serveersters (of serveerders)

Over bediening gesproken, hebben we de leuke serveersters in de horeca (of serveerders voor de gays) niet een beetje gemist? Het hoorde er toch altijd wel een beetje bij dat je ook kon genieten van het kijken naar aantrekkelijke mensen in de bediening en daar met je vrienden een beetje suggestief over te praten. Het kan weer!

Gul zijn… of juist niet

Misschien heb je de afgelopen maanden nog wel eens een pizzabezorger een fooi gegeven, of misschien ook niet, want we blijven immers Nederlanders. Maar een rondje gegeven hebben we al lang niet meer, laat staan dat we de eerdergenoemde leuke serveerster een royale fooi hebben kunnen geven. En als je dat allemaal niet gemist hebt, dan heb je misschien de tikkies om de rekening te verdelen wel gemist.

Mensen kijken

Op het terras kun je natuurlijk naar de bediening kijken, maar aangezien er ook weer gewinkeld kan worden zonder afspraak, is er ook weer de mogelijkheid om lekker mensen te kijken. En natuurlijk een beetje te roddelen over ze. Want we zijn dan wel mannen, maar wij vinden ook altijd wel iets van anderen.

Gezien worden

Naar mensen kijken is leuk, maar gezien worden kan ook heel prettig zijn. Zeker als je er altijd je best voor doet om je epische baard en/of snor er optimaal uit te laten zien en een flatteus outfit aan te trekken. Misschien heb je dat zelfs wel veel minder gedaan de afgelopen maanden. Dan kun je nu eindelijk weer een beetje bewonderd worden door vreemden. Dat willen we allemaal immers diep van binnen wel.

IJsklontjes

Doe jij thuis wel eens de moeite om ijsblokjes in je cola te doen en citroenschijfje over de rand van het glas te hangen? En dan zo’n stampertje erbij? Nee toch? Die luxe krijg je er weer gratis bij in de horeca wanneer je een cola bestelt en vervolgens Pepsi krijgt.

De tijd van genieten lijkt weer voorzichtig een beetje begonnen te zijn. Natuurlijk moeten we er verantwoord mee omgaan om te voorkomen dat versoepelingen weer ingetrokken worden, maar laten we bovenal koesteren wat we hebben. Alvast proost!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like