Entrepreneurship Lifestyle

Waarom je zo vroeg mogelijk moet beginnen met beleggen

Beleggen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We kunnen er niets aan doen, maar wij mannen zijn nu eenmaal gek op geld. Want daarmee kun je mooie dingen kopen en leuke dingen doen. Maar iedereen heeft wel een bepaalde droom, iets dat nog niet binnen je financiële bereik ligt. Een droomreis? Een droomauto? Daar kun je voor sparen. Maar de rente is al tijden laag. Je kunt misschien op langere meer rendement krijgen door te beleggen. Maar heb je daar niet al heel veel geld voor nodig? Nee. Ook met een klein bedrag kun je gaan beleggen.

Een klein bedrag dat kan groeien

Bij veel mensen leeft het misverstand dat je voor beleggen al veel vermogen moet hebben. Maar wist je dat je bij bijvoorbeeld Centraal Beheer Beleggen al een beleggingsrekening kunt openen waar je iedere maand 50 euro op stort? Door in te stappen met een klein bedrag, bouw je toch langzaam vermogen op. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee.

Spreid het instapmoment

Een ander misverstand dat veel mensen hebben is dat je met beleggen veel geld kunt verdienen door korte termijn aandelenhandel. Maar bij beleggen gaat het juist om rendement op de lange termijn. Niemand weet echter vooraf wanneer het juiste moment is om te starten met beleggen of om ergens in te investeren. Is het gunstiger als de koers hoog is of juist laag? Door maandelijks een bepaald bedrag op een beleggingsrekening te storten ben je minder afhankelijk van de dagelijkse koersen. Zo spreid je het instapmoment, en verlaag je het risico.

Zelf aan de slag of liever vertrouwen op experts?

Het fijne aan beleggen is dat je zelf kiest hoe je het aanpakt. Wil je je er echt in gaan verdiepen en zelf de koersen in de gaten houden? Dan kun je zelf aan- en verkopen doen. Je kunt echter ook beleggen in mixfondsen, dit zijn door beleggingsexperts samengestelde fondsen met diverse obligaties, grondstoffen of aandelen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Centraal Beheer.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like