Sports

5 leuke Nederlandse voetbalpodcasts die het beluisteren waard zijn

5 leuke Nederlandse voetbalpodcasts die het beluisteren waard zijn
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Voetbal is te leuk om er alleen mee bezig te zijn wanneer het op televisie is. Kun jij na wedstrijden ook genieten van de nabeschouwing, of wil je graag meer weten over hoe het er in de voetbalwereld achter de schermen aan toe gaat? Dan word je tegenwoordig op je wenken bediend. De afgelopen jaren is iedereen en z’n moeder een eigen podcast gestart, omdat het vrij laagdrempelig is om te doen. Dat levert een hoop op dat het luisteren niet per se waard is, maar zeker ook verschillende pareltjes waar je van kunt genieten in de auto, tijdens het sporten, gedurende het wandelen of wanneer je in slaap probeert te vallen. Zo ook over het Nederlandse voetbal. We bespreken een aantal leuke Nederlandse voetbalpodcasts die zeker de moeite van het beluisteren waard zijn.

Cor Potcast

Het allerleukste zijn natuurlijk de verhalen van binnenuit, en daarvoor zit je helemaal goed met de Cor Potcast. Deze wordt gemaakt door voetballers Bart Vriends, Thomas Verhaar en Maarten de Fockert die goed bevriend zijn met elkaar en ook op dat niveau met elkaar praten over wat ze allemaal meemaken in en buiten het voetbalveld. Vaak doen ze dat met interessante gasten uit de voetbalwereld, maar omdat het om bovengemiddeld intelligente voetballers gaat, heeft men zelfs een serie afleveringen over politiek gemaakt. Leuk aan de Cor Potcast zijn ook de humor en de terugkerende rubriekjes die vaak voor vermaak zorgen. Inmiddels bestaan er veel aflevering van deze populaire podcast, dus er valt meer dan genoeg te luisteren. Speciale aanrader is de aflevering waarin niet de heren zelf, maar hun vriendinnen de podcast maken en over het leven van de voetbalvrouw vertellen.

Met Open Vizier

Toch draait de voetbalwereld om meer dan alleen spelers. Trainers spelen immers ook een belangrijke rol. Dus is het ook interessant om te horen hoe zij tegen het spelletje en het vak aankijken. Almere City FC-trainer Alex Pastoor bezoekt samen met sidekick Bruno Bobbink allerlei collega’s om een gesprek met ze te voeren over het trainerschap, en dat is geregeld bijzonder interessant. Door de gesprekken leer je de trainers in kwestie ook een stuk beter kennen, want aan iedere gast zijn twee afleveringen gewijd. Ook Met Open Vizier kent enkele vaste rubriekjes in de vorm van vaste vragen die bij elke gast gesteld worden.

5 leuke Nederlandse voetbalpodcasts die het beluisteren waard zijn

De Derde Helft

Een van de meest geliefde Nederlandse voetbalpodcasts is De Derde Helft. Deze wordt gepresenteerd door de sportjournalisten Sjoerd Mossou, Hidde van Warmerdam en Etienne Verhoef. Niet iedereen vindt het even interessant van journalisten als betweterige buitenstaanders te zeggen hebben over de voetbalwereld, maar het onmiskenbare gevoel van humor van de presentatoren maakt deze voetbalpodcast juist zeer onderhoudend. De sfeer is informeel, als een gesprek tussen vrienden. In De Derde Helft worden niet alleen de grote wedstrijden en spelers besproken, maar ook de randzaken die het voetbal zo fascinerend maken, zoals opmerkelijke transfers, controversiële beslissingen van scheidsrechters of grappige anekdotes uit de kleedkamers. Ook is er interactie met de luisteraard: fans kunnen vragen stellen en hun meningen delen met de makers van de podcast.

FC Afkicken

FC Afkicken is een Nederlandse voetbalpodcast van host Neal Petersen en sidekick Joris Boerhof die een prominente plaats heeft veroverd in het voetbalpodcastlandschap. De podcast kenmerkt zich door een combinatie van diepgaande analyses en een informele, ongedwongen sfeer vol humor en spontaniteit. De makers en de gasten die ze interviewen bieden de luisteraar een schat aan voetbalkennis, waarbij verschillende aspecten van het spel worden belicht. Dat gaat van tactische analyses tot diepgaande gesprekken over spelers en teams. De presentatoren, die overigens een uitstekende chemie hebben met elkaar, hebben zelf een uitgebreid netwerk in de voetbalwereld, waardoor ze regelmatig voormalige profvoetballers, trainers en journalisten zo ver krijgen om aan te schuiven.

Voetbal International Podcast

Voor een voetbalpodcast die expertise combineert met scherpe meningen, zit je goed met deze podcast van voetbalmagazine Voetbal International. De VI Podcast wordt gepresenteerd door onder andere Stef de Bont, Simon Zijlemans en Martijn Krabbendam en is een van de meest beluisterde en gewaardeerde voetbalpodcasts in Nederland. Alle facetten van het voetbal komen erin voorbij gedurende levendige gesprekken die authentiek en eerlijk aanvoelen. De Voetbal International Podcast is een must-listen voor elke voetbalfan die op zoek is naar boeiende discussies, professionele analyses en een gezonde dosis vermaak.

Als je je dosis voetbal nog niet hebt gehad, kun je die dus volop krijgen door een duik te nemen in deze podcasts, waarmee je heel veel uren zoet kunt zijn. Dit is ook nog maar eens een kleine selectie van de voetbalpodcasts die er zijn. Ook over individuele clubs zijn er vaak een of meerdere podcasts te vinden. Dus misschien ook wel over jouw favoriete voetbalclub!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like