Sports

Dit zijn de meest uitdagende nieuwe sporten

Dit zijn de meest uitdagende nieuwe sporten
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De sportwereld is altijd in ontwikkeling. Dit geldt op alle fronten. Mocht je kinderen hebben, dan zal je bijvoorbeeld merken dat voetbal en hockey helemaal niet meer vanzelfsprekend zijn en dat bijvoorbeeld kickboksen heel populair is onder de jeugd. Ga je al enige tijd naar de sportschool, dan merk je dat ook daar allerlei andere sportvormen de boventoon voeren dan enkele jaren terug. Zelfs het Olympisch programma verandert voortdurend. Dat laatste zal ook in de komende jaren doorgaan. Alleen al omdat er nog altijd allerlei nieuwe sporten worden ontwikkeld. Deze zijn bijvoorbeeld erg uitdagend.

Kurash

Vechtsporten zijn populair tegenwoordig. Boksen was altijd al mondiaal een hit, terwijl judo in Azië, de Russische naties en Nederland en Frankrijk goed scoorde. Een soort kruising tussen die twee is Kurash. Dit wordt ook wel stand-up judo genoemd. Het is niet vreemd dat deze sport uit Oezbekistan komt, één van de topjudolanden. De worpen en dergelijke zijn hetzelfde gebleven, maar de grondgevechten zijn verdwenen. Daardoor past het ook veel beter bij de televisiekijker. Juist de grondgevechten zorgen immers vaak voor saaie televisie. Kurash lijkt dus best wel een kans te maken. Zelf moet je het zeker ook eens proberen.

Hole-in-drone

De naam is een precieze beschrijving van wat deze sport inhoudt. Het is een combinatie van golf en droneracen. Een hele oude sport en een zeer moderne sport in één gecombineerd dus. Het is de bedoeling om de verschillende holes af te gaan en dan met een drone de bal zo dicht als mogelijk op de green te laten vallen. Natuurlijk is het extra uitdagend om dit te doen zonder hulpmiddelen zoals camera’s en dergelijke. Op die manier kan gezien worden wie de meeste vaardigheden in zowel het racen als in de golfsport heeft. De sport moet nog wat momentum oppikken, maar het begint te komen.

Roval

Tennis op een ovalen court, die kleinere afmetingen kent dan een normale baan en waarbij het servicevak na de service als uit geldt. Dat betekent dus veel diepe ballen, maar ook weer niet te diep, want in de hoeken sla je de bal veel makkelijker uit. Het klinkt wat ingewikkeld, maar dat is het niet. Lastig is het wel. Zeker voor de doorgewinterde tennisser. Die kan een flinke uitdaging vinden in deze sport. Zeker ook omdat de regels allemaal net even iets simpeler zijn en het dus vooral om het spelen gaat. Denk bijvoorbeeld aan het afschaffen van de voetfout.

360 Ball

Het heeft wel wat weg van het klassieke tafeltennisspel Rond de tafel dat je misschien nog kent uit je jeugd. Je staat met een tegenstander in een soort kooi. In het midden is een soort rubberen schaal gemonteerd. Daar moet de bal met een houten tennisracket op geslagen worden. Om en om slaan de tegenstanders de bal. In het geval van een dubbel geldt ook dat de beide teamleden om en om moeten slaan. Uiteindelijk is degene die mist degene die et punt kwijtraakt. Je blijft ronddraaien door de kooi, vandaar de naam 360 ball. Duurt een punt spelen lang, dan zal dit flink wat van je conditie vergen.

Teqball

Bij de verschillende profclubs is het al helemaal ingeburgerd. Bij de recreant begint het nu ook aan te slaan. Het gaat om Teqball, een soort tafeltennis en voetvolley in één, maar dan met een speciale gebogen tafel. Alleen al die verschillende kanten maakt het natuurlijk heel uitdagend om de sport te gaan proberen. Ook hier geldt weer dat de uitdaging hem zit in de combinatie tussen vaardigheid en de lengte van de gespeelde punten. Wie hier goed mee om kan gaan, zal merken dat de conditie wel heel goed in orde is. De sport lijkt een grote toekomst te hebben.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like