Baarden Lifestyle

Beste baardkam: onze top 10

Beste baardkam
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als je een baard laat staan, wil je ook dat hij er mooi uitziet. Daarvoor is onder andere een baardkam kopen verstandig. Maar wat voor baardkam moet je kiezen? De keuze is immers uitgebreid. Wij geven onze top 10 van beste baardkammen en vertellen wat meer over hoe je ze gebruikt.

Onze baardkam top 10

1.      Guardenza Baardkam

Guardenza Baardkam

Guardenza is een welbekend merk voor baardverzorgingsproducten, en levert met deze baardkam weer een kwaliteitsproduct af. De kam is gemaakt van prettig geurend sandelhout en heeft een natuurlijk look. De baardkam heeft twee zijden. Eén zijde is de groffe kant en is handig voor dikker haar en simpele baardstijlen. De andere zijde is de fijne zijde, die van pas komt voor dunner haar en nauwkeurige stijlen.

Pluspunten

Van goede kwaliteit
Mooi design
Voor simpel én nauwkeurig stylen van je baard

Minpunten

Er zit geen opbergzakje bij

Je kunt de Guardenza baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

2.      Brobeard Opvouwbare Houten Baardkam Haarkam

Brobeard Opvouwbare Houten Baardkam Haarkam

Deze handige, opvouwbare kam van Brobeard is gemaakt van sandelhout. Het is een stevige kam door zijn dikte van 1,3 centimeter. De kam is antistatisch en zorgt er dus niet door dat je baardharen overeind gaan staan. Ingeklapt is de baardkaam relatief klein van formaat.

Ingeklapt is de baardkam relatief klein van formaat. Vanwege dit kleine formaat kun je overal deze baardkam mee naar toe nemen, waardoor je dus áltijd jouw baard in het gewenste model weet te kammen. Gemak dient de moderne man!

Pluspunten

Fraaie vormgeving
Kan veilig in de broekzak of jaszak meegenomen worden
Stevig

Minpunten

Geen aparte zijden voor verschillende baardstijlen en haardiktes

Je kunt de Brobeard baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

3.      Cabantis Baardkam Dubbelzijdig

Cabantis Baardkam Dubbelzijdig

Deze relatief compact baardkam van Cabantis is dubbelzijdig. Dat houdt in dat er een zijde is met groffe tanden waarmee je je baard kunt ontklitten, en een zijde is met fijne tanden waarmee je je baard nauwkeurig in model kunt brengen.

De kam leent zich voor alle baardtypen. Bovendien hoef je voor deze kam niet de hoofdprijs te betalen en is de kam van sandelhout vervaardigd.

Pluspunten

Aparte zijdes voor ontklitten en stylen
Zeer betaalbaar voor een sandelhouten baardkam

Minpunten

Sober ontwerp

Je kunt de Cabantis baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

4.      DM Balea Baardkam

Balea van DM mag dan een alledaags merk voor verzorgingsproducten zijn, deze baardkam is wel degelijk een geslaagd en geschikt product voor mannen met baarden. Het is een veelzijdige kam die geschikt is voor elke baard door het dubbelzijdige ontwerp met groffe en fijne tanden.

Ook kun je er uitstekend je snorharen mee ontwarren. De kam is gemaakt van perenhout en is licht, robuust en klein van formaat. Een ideale kam dus om overal mee naar toe te nemen!

Pluspunten

Zeer betaalbaar voor een houten baardkam
Multifunctioneel

Minpunten

Weinig bijzondere vormgeving

Je kunt de DM Balea baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

5.      The Red Bamboo Baardkam set

Deze baardkam van The Red Bamboo is dubbelzijdig: een kant om te kammen en een kant om te stylen. Het product heeft een natuurlijke look en feel en ligt prettig in de hand.

Doordat de kam dubbelzijdig is, kun je ‘m voor meerdere baardsoorten gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je bij de kam een fraai hoesje meegeleverd krijgt, waardoor je van een nóg langere levensduur kunt genieten.

Pluspunten

Met lederen hoesje
Relatief betaalbaar
1 jaar tevredenheidsgarantie

Minpunten

Niet van hout gemaakt

Je kunt de The Red Babmboo baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

6.      J.I.P. Baardkam

J.I.P. Baardkam

Deze sandelhouten baardkam van het relatieve onbekende merk J.I.P. kan je verrassen. De van donker sandelhout gemaakte kam heet een groffe en een fijne zijde, zodat je ermee kunt kammen en stylen.

De baardkam voelt als een kwalitatief sterk product en ligt prettig in de hand. Al met al een fraaie, handige en betaalbare baardkam voor de moderne man met baard!

Pluspunten

Prettig in gebruik
Relatief betaalbaar

Minpunten

Ziet er wat oubollig uit door het donkere hout

Je kunt de J.I.P. baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

7.      BlueZoo Baardkam

BlueZoo Baardkam

Deze chique baardkaam van Blue Zoo heeft een verfijnde uitstraling en leent zich ook uitstekend voor onderweg.

De kam is vervaardigd van sandelhout, waardoor de kam geen statische elektriciteit veroorzaakt bij het kammen en ook geen gespleten haarpunten.

Pluspunten

Met leren hoesje
Dubbelzijdig

Minpunten

Het wat donkere hout is niet voor iedereen

Je kunt de BlueZoo baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

8.      Percy Nobleman Baardkam

Percy Nobleman Baardkam

Met Percy Nobleman weet je dat je een topproduct hebt. Deze houten baardkam is dan ook mooi afgewerkt en robuust. Dat komt omdat het van Thais tropisch hout gemaakt is. De kam is bedoeld voor baarden van minimaal 1 centimeter.

Pluspunten:

Pluspunten

Van tropisch hout en gaat daardoor lang mee
Kwaliteitsmerk
Ook geschikt voor hoofdhaar

Minpunten

Niet dubbelzijdig en daardoor enkel voor het groffere kamwerk
Relatief lang
Vrij duur ten opzichte van vergelijkbare producten

Je kunt de Percy Nobleman baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

9.      GETEM Opvouwbare Baardkam

Deze inklapbare baardkam van GETEM is gemaakt van donker sandelhout en heeft een prettige grip. Het design van de kam is stijlvol en elegant. Het is een ideale baardkam voor het verdelen van baardbalsem en baardwax.

Het is een ideale baardkam voor het verdelen van baardbalsem en baardwax. Ben je nog op zoek naar de beste baardbalsem of de beste baardwax? Ook daar hebben we een top 10 voor samengesteld!

Pluspunten

Inklapbaar tot klein zakformaat
Met opberghoesje
Bijzonder ontwerp

Minpunten

Hoesje voelt goedkoop aan
Tanden zijn te grof voor het hele nauwkeurige werk

Je kunt de GETEM baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

10. Beardisfaction Unieke Baardkam Sandelhout

Zoek je een kam met een uniek uiterlijk die ook nog eens een prettige, mannelijke geur verspreidt? Dan zit je goed met deze baardkam van Beardisfaction. Hij is exclusief te krijgen op Bol.com en ieder exemplaar heeft door het hout zijn eigen uiterlijk. De kam wordt geleverd in een stoffen ‘dustbag’ van Beardisfaction.

Pluspunten

Uniek uiterlijk door groen sandelhout
Verspreidt een aangename, natuurlijk geur

Minpunten

Niet voor het hele nauwkeurige werk

Je kunt de Beardisfaction baardkam bestellen bij de onderstaande webshops.

Waar koop je een baardkam?

Net als de baardborstel, is de baardkam een tamelijk specialistisch product. Je vindt jouw toekomstige baardkam niet bij Etos en je kunt waarschijnlijk ook je baardkam niet kopen bij Kruidvat of de Action. Online kun je wel makkelijk slagen, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Maakt het uit van welk materiaal een baardkaam is gemaakt?

Dat maakt zeker uit. In onze lijst vond je alleen baardkammen van hout of bamboe. Dat is de beste keuze. Er bestaan zeker ook baardkammen van plastic, maar die hebben karteltjes die je niet met het blote oog kunt zien. Hiermee beschadig je je baardharen. In het geval van hout, bamboe of metaal zijn de tanden van de baardkaam gepolijst en heb je dit probleem niet. Daarnaast ziet een houten baardkam er natuurlijk ook stoer uit.

Wat is het verschil tussen een baardkam en een baardborstel?

Eigenlijk zeggen de woorden het al: met een baardkam kam je je baardhaar in model, met een baardborstel borstel je je baard uit. Een baardborstel verwijdert bijvoorbeeld huidschilfers uit je baard. Met een baardkam kun je baardolie of baardwax verspreiden door je baard en hem vervolgens in model stylen.

Tips voor het gebruiken van een baardkam

Het belangrijk om een kam met de juiste tanden te kiezen. Een brede kam glijdt gemakkelijk door de baard en verwijdert klitten, een kam met kleinere tanden gebruik je om je snor te kammen. Kam vanaf de nek naar boven naar de wangen en kin toe. Ga langzaam en voorzichtig door klitten. Baardolie helpt om klitten op te lossen. Zodra je de hele baard naar boven hebt geborsteld, kun je de baard naar beneden kammen en stylen in jouw favoriete model.

De baardkam gebruiken tijdens het bijwerken van je baard

Gebruik de kam ook goed bij het trimmen en/of bijwerken van je baard. Gebruik ook altijd een goede baardtrimmer. Meestal bezit deze ook verschillende opzetkammen waardoor je zelf de lengte kan bepalen. Wil je je baard echt lang laten groeien, dan kom je er niet meer met een baardtrimmer. Knip dan regelmatig met een scherpe schaar de punten bij, hierdoor ziet de baard er voller uit. Kam de baard volledig uit met de grovere kant van de kam en maak hem vochtig. Knip de punten mooi gelijk af. Kam tussendoor de baard weer goed strak. Knip in het begin telkens een klein stukje en beoordeel eerst het resultaat.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like