Lifestyle

7 dingen om te checken voordat je op vakantie gaat

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het is weer vakantietijd. Daar heb je vast naartoe geleefd. Dus als je als je tassen en koffers gepakt hebt, kan het feest beginnen. Maar niet voordat je gecheckt hebt of je niets vergeten bent. Daarom bespreken we zeven dingen om te checken voordat je op vakantie gaat.

Thermostaat omlaag zetten

Tenzij je al in het bezit van een slimme thermostaat, is de thermostaat zeker iets om niet te vergeten voordat je de deur achter je dichttrekt om op vakantie te gaan. Het mag dan in Nederland ook zomer zijn, dat wil niet zeggen dat de temperaturen zeker ’s nachts flink kunnen dalen. Dat kan een reden voor je thermostaat om het huis te gaan opwarmen, en dat gebeurt dat in feite voor niets. Zeker met de huidige gasprijzen is dat zeer onwenselijk. Heb je wel een slimme thermostaat, dat kun je op het moment dat je je bedenkt dat je vergeten bent je thermostaat laag te zetten dit alsnog van afstand regelen.

Stroomverbruik minimaliseren

Net zoals het zonde is om onnodig gas te verbruiken, is het zonde om onnodig stroom te verbruiken. Ook als je zonnepanelen op je dak hebt, waar je als het donker is weinig aan hebt zonder accu om de stroom in op te slaan. Trek de stekker van apparaten die niet aan hoeven te blijven staan uit het stopcontact, dan zijn ze ook meteen beschermd tegen een blikseminslag en is er geen sluimerend stroomverbruik. Je koelkast en vriezer kunnen niet van de stroom af, maar mogelijk wel op een eco-stand gezet worden.

Ramen dicht

Ook als het misschien niet heel koud wordt in Nederland, is er nog steeds een aanzienlijke kans dat het een keer gaat regenen. Augustus is immers de laatste jaren geen topmaand gebleken qua weer. Daarom is het belangrijk om niet te vergeten om te checken of je alle ramen dicht hebt zitten. Als het inregent kan dat je vloer beschadigen of zelfs voor schimmel zorgen. En daar wil je niet mee thuiskomen na een fijne vakantie.

Alle deuren op slot

Je trekt als je gaat waarschijnlijk de voordeur achter je dicht, dus de kans dat je die vergeet op slot te doen is niet zo groot. Maar misschien heb je ook nog een achterdeur, een poort en een garagedeur die óók op slot moeten zitten. Het kan geen kwaad om dit nog eens na te lopen, zodat je zeker weet dat je het eventuele inbrekers niet onnodig makkelijk maakt.

Paspoort meenemen

Het is een klassieker: op reis gaan zonder paspoort. Zelfs als je naar een land binnen de Europese Unie reist, moet je je paspoort niet vergeten. Je hebt hem nodig om in te checken voor vluchten en om in te checken bij je accommodatie. Als je onderweg ergens staande gehouden wordt door de politie, moet je je ook kunnen identificeren en buiten Nederland voldoet je rijbewijs daar niet voor. Check, check en dubbel check dus voor je vertrekt!

Contactgegevens achterlaten

Niet iedereen staat erbij stil als hij op vakantie gaat, maar het is zinnig om zaken als je vakantieadres, je reisplan en je contactgegevens achter te laten bij een bekende. Zo wordt het makkelijker om jou te bereiken in noodgevallen. Mocht je onverhoopt niet op het verwachte moment thuiskomen, dan geeft deze informatie ook handvaten voor de politie en autoriteiten in het geval van een vermissing. Wederom niets iets waar je graag over na wilt denken, maar dat toch wel hout snijdt.

Pinnen buiten Europa

Ga je op vakantie buiten Europa? Dan is het belangrijk om te weten dat in veel gevallen pinpassen standaard ‘uit’ staan voor pinnen buiten Europa. Dit om fraude te voorkomen. Het is alleen niet bijzonder handig als je daar pas achter komt als je in Bangkok bij een pinautomaat staat en je geen geld kunt opnemen. Zorg dat je deze mogelijkheid dus tijdig aanzet!

Zo zijn er nog wel meer dingen die je kunt vergeten, maar dit zijn wel een aantal belangrijke zaken die van belang zijn. Spullen vergeten is – tenzij het je medicatie is, bonus tip! – niet het grootste probleem, veel zaken zijn immers gewoon ook op je bestemming te verkrijgen. Je kunt beter je zonnebrandcrème vergeten dan je schildkliermedicijnen, antidepressiva of andere belangrijke medicatie.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like