Lifestyle

4 tips om nog een paar weken avondklok door te komen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Heb je de film Groundhog Day toevallig gezien? Die is vernoemd naar een interessant lokaal gebruik in de Verenigde Staten en Canada. Volgens folklore ontwaakt een bosmarmot op 2 februari uit zijn winterslaap en waagt hij zich buiten zijn hol. Volgens de traditie zou de bosmarmot het einde van de winter kunnen voorspellen op grond van zijn eigen schaduw. Als de bosmarmot op Groundhog Day zijn eigen schaduw ziet, keert hij terug naar zijn hol en zal de winter nog eens zes weken duren. In Nederland is de overheid de bosmarmot die besloten heeft dat we allemaal in ons hol moeten blijven en we nog een paar weken een avondklok krijgen. Hoe moeten we in godsnaam die extra weken doorkomen? We geven een paar tips.

Groundhog Day kijken

Als je Groundhog Day níet gezien hebt, kun je een avondje avondklok doorkomen met het alsnog kijken van deze uitstekende en vrij legendarische komedie. De hoofdrol is voor held Bill Murray die, niet geheel onverwacht wellicht, een nogal chagrijnige weerman speelt die er de pest in heeft dat hij te midden van hevig winters weer moet afreizen naar een dorp in de achterlanden van New England om een item te maken over Groundhog Day. Hij wordt gestraft voor zijn weinig sociale gedrag door dezelfde dag keer op keer we moeten herbeleven, totdat hij leert om zich wél sociaal op te stellen. Zeker nu het bij ons ook behoorlijk winters is, is Groundhog Day een uitstekende film om een avondje voor te gaan zitten.

Een goed boek lezen

Merk jij dat je de laatste jaren er eigenlijk helemaal niet meer aan toekomt om boeken te lezen? Dat is niet geheel onbegrijpelijk, want daar moet je tijd voor uittrekken en de rust voor hebben. En dat hebben velen van ons niet, want met ons werk, het gezin en ons sociaal leven blijft er eigenlijk maar bar weinig tijd over. Nou, dat sociaal leven zit er voorlopig in de avonden nog niet in vanwege de avondklok. Dat betekent dat dit hét moment is om wel weer eens te gaan zitten om een goed boek te lezen. Misschien geeft het je wel de rust die je al heel lang miste. Dan is die avondklok toch nog in je voordeel geweest. Overigens is de Kama Sutra ook een héél goed boek…

Extra lekker koken

Waar moet je nog heen na het eten? Nergens toch? Als je er bent, kun je immers al bijna weer omdraaien, want je moet voor 21.00 thuis zijn. En tijdens de lockdown kan er toch al verdomd weinig. Daarom heb je dan ook alle tijd om eens flink uit te pakken met het koken. Misschien huist er wel een echte kok in jou. Net als met het lezen van een boek is de hét moment om je tijd te nemen voor het koken en eens met creaties te komen waar je anders geen tijd voor zou hebben. Zo draai je iets vervelends om in iets fijns, want je kunt zelf genieten van allerlei exclusieve maaltijden die je anders niet gemaakt zou hebben.

Meer tijd in je baardverzorging steken

Baardverzorging, ook zoiets wat eigenlijk in potentie heel veel tijd kan kosten als je het echt goed wilt doen. Neem jij daar normaliter niet zo uitgebreid de tijd voor? Dan heb je nu in de avonden juist alle tijd om jouw baard tot in de puntjes te verzorgen. Tijd dus om je baard eens goed te wassen met baardshampoo en daarna eens goed uit te kammen om alle klitten eruit te krijgen en resterende dode huidcellen eruit te kammen. Daarna kun je hem op je gemak in de baardolie zitten, zodat je zowel je baardharen als de onderliggende huid de verzorging geeft die ze eigenlijk nodig hebben. Het gebruik van baardbalsem om je baard zowel te hydrateren als in model te kunnen brengen mag je bewaren voor wanneer je wél het huis uit moet. In ieder geval voor de allereerste stapavond na de lockdown dus!

Het is een saaie tijd, dat is zonder meer waar. Maar het geeft ons wel de tijd om eens tijd aan andere zaken te besteden waar je anders niet aan toe zou komen. Misschien verlangen we daar over een tijdje wel weer stiekem naar terug!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like