Baarden

Meer over je favoriete merken baardverzorgingsproducten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als trotse bezitter van een epische baard is het je eraan gelegen om je baard ook goed te verzorgen. Dus gebruik je baardolie of baardbalsem en baardshampoo om ervoor te zorgen dat je baard en de huid eronder gehydrateerd blijft en je baard lekker ruikt. Daar heb je je favoriete baardverzorgingsproducten voor. Maar wat weet je eigenlijk over het merk in kwestie? We vertellen meer over een aantal populaire producenten van baardverzorgingsproducten.

Proraso

Proraso is een Italiaans bedrijf dat zich verzorgingsproducten speciaal voor mannen maakt. Het werd opgericht door de familie Martelli en bracht haar eerste product, een pre-shave cream, in 1948 op de markt. Niets kon Proraso toen nog stoppen om één van de populairste merken bij barbiers wereldwijd te worden. Het bedrijf breidde haar assortiment uit met verschillende productsoorten en speciale producten voor verschillende huidtypen, om zo veel mogelijk mannen te kunnen dienen. Het resultaat is een aantal verzorgingslijnen die elk hun eigen specifieke werking en toepassing kennen. De producten van Proraso (zoals hun baardolie, baardbalsem en baardshampoo) bestaan voor ongeveer 95 procent uit natuurlijke ingrediënten en bevatten geen zaken als parabenen, siliconen, SLS, minerale oliën of kunstmatige kleurstoffen. De producten van Proraso zijn geschikt voor vegans, want er worden geen dierlijke producten in gebruikt.

Guardenza

Guardenza is – wellicht onverwacht – een Nederlands merk dat pas sinds 2016 bestaat. Omdat het merk als doel heeft om “mannen hun uniekheid uit te drukken”, heeft men een hele lijn baardverzorgingsproducten én haarverzorgingsproducten op de markt gebracht. De focus daarbij ligt op natuurlijke ingrediënten om tot een product te komen dat “puur” en duurzaam voor mens en milieu is. Waar mogelijk wordt daarbij gewerkt met biologische en lokale ingrediënten. De ingrediënten worden verkregen zonder het gebruik van hoog temperatuur of chemische stoffen waardoor ze ook hun subtiele geur, kleur en voedingswaarde maximaal behouden.

Dr. K

Dr. K is oud-wetenschapper en heet Rob van de voornaam. Hij startte zijn bedrijf voor natuurlijke verzorgingsproducten in 2011 in Ierland, waar het nog steeds gevestigd is, nadat hij zijn onderzoekspositie aan de universiteit van Cork verloor. Dr. K wil een alternatief bieden voor kunstmatige verzorgingsproducten vol met chemicaliën en zet daarom vol in op handgemaakte producten van hoge kwaliteit waarbij pure, natuurlijke ingrediënten gebruikt worden. In eerste instantie ging dat enkel om zeep, maar uiteindelijk heeft het geleid tot een uitgebreid assortiment van producten voor verzorging van je baard én het lichaam. De producten van Dr. K worden gemaakt met vier vaste geuren: Cool Mint, Fresh Lime, Woodland en Peppermint. De producten zijn vrij van SLS, parabenen en andere schadelijke stoffen en worden niet op dieren getest.

Golden Beards

Golden Beards ontstond in 2015 in Kopenhagen in Denemarken. De oprichter, Oriol, is zelf trots baarddrager en ondervond dat er eigenlijk helemaal geen Deense producenten van baardverzorgingsproducten waren. Daar moest natuurlijk verandering in komen, zeker in de wetenschap dat er veel baarddragers in Denemarken zijn. Het idee ontstond om zelf handgemaakte, organische baardverzorgingsproducten te gaan maken. Dat begon in zijn eigen keuken. Oriol zette zelf een website op en zijn vriendin zorgde voor labels. Toen er steeds meer vraag naar zijn zelfgemaakte producten kwam, verhuisde Oriol de productie naar een barbierszaak. Golden Beards bleef verder groeien tot er uiteindelijk de noodzaak voor een eigen bedrijfsruimte kwam. Maar wel in dezelfde buurt als waar het bedrijf begon. Alle producten van Golden Beards worden in kleine batches op bestelling gemaakt, zodat alle producten altijd vers zijn.

OAK Beardcare

OAK Beardcare is een Duits bedrijf in baardverzorgingsproducten en geuren dat gevestigd is in Berlijn. De productie van haar producten wordt grotendeels met de hand gedaan in familiebedrijven, omdat de afzonderlijke stappen bij de vervaardiging van OAK-producten “te divers zij om volledig automatisch te worden uitgevoerd”. OAK laat zich adviseren door kappers en volgt de nieuwste bevindingen op het gebied van natuurlijke cosmetica. De impact van ingrediënten en hun impact op mens en natuur wordt door OAK streng in de gaten gehouden en ook OAK-producten die al op de markt zijn worden regelmatig gecontroleerd op basis van actuele onderzoeksresultaten.

Dit is natuurlijk nog maar een greep uit de alle aanbieders die er zijn, maar het is altijd leuk om te weten wat de filosofie achter een product is en waar het vandaan komt. Zeker bij een serieuze aangelegenheid als de verzorging van je baard!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like