Lifestyle

Tips voor een praktische badkamer

Praktische badkamer
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat heb je aan een mooie badkamer als deze niet praktisch is ingericht? Je moet er heerlijk kunnen ontspannen, maar ook functioneel gebruik van kunnen maken. Hieronder lees je 6 handige tips voor een gebruiksvriendelijke én onderhoudsvriendelijke badkamer.

Tip 1: Maak gebruik van gladde en harde materialen

Kijk eens naar alle meubels en producten in je badkamer. Zijn ze gemaakt van een glad en hard materiaal? Dan is het een stuk eenvoudiger om alles schoon te maken. Een kastje van kunststof is bijvoorbeeld veel praktischer dan eentje van onbewerkt hout.

Tip 2: Kies voor grote tegels of een naadloze vloer

Hoe minder voegwerk, hoe minder schoonmaakwerk. Er kan namelijk behoorlijk wat vuil achterblijven in de voegen. Kies daarom liever voor grote badkamertegels en laat de kleine mozaïeksteentjes achterwege. Nog beter: laat een naadloze vloer aanleggen. Deze kun je eventueel door laten lopen in de inloopdouche. Het geeft een kleine badkamer bovendien een ruimtelijke uitstraling.

Tip 3: Zorg voor een praktische douche

Een praktische doucheruimte is een heel belangrijk onderdeel van de badkamer. Probeer alles zo compact en functioneel mogelijk te houden. Kijk eens naar douchecabines met een schuifdeur of kies voor een kwartronde variant om ruimte te besparen. Een inloopdouche met alleen een glazen wand is ook een prachtige optie. Je maakt het nog handiger door twee douchekoppen aan te schaffen: een handdouche en een grote hoofddouche of regendouchekop. Heb je een bad douche combinatie? Hang dan een douchegordijn op zodat niet de hele badkamer nat wordt.

Tip 4: Kies voor een hangend toilet

Hangend toilet

Een compact hangend toilet neemt minder ruimte in beslag dan een normaal staand toilet. Ook kun je de vloer hierdoor veel sneller schoonmaken. Als je het jezelf nog makkelijker wilt maken, kun je zelfs overwegen om een zwevend spoelrandloos toilet aan te schaffen. Hierbij is de spoelrand open in plaats van gesloten. Schoonmaken wordt hierdoor een fluitje van een cent. Daar houden we van!

Tip 5: Maak een logische indeling

Kijk bij het (opnieuw) inrichten van de badkamer goed naar de indeling. Misschien maak je helemaal niet optimaal gebruik van de ruimte. Teken zelf een plattegrond op papier of vraag een deskundige om hulp. Een logische indeling is de basis van een praktische badkamer.

Tip 6: Creëer genoeg opbergruimte

Geef alle badkamerproducten een vaste plek zodat je het snel kunt terugvinden. Dit lukt alleen als je genoeg opbergruimte hebt. Koop daarom een groot badkamermeubel, een extra kastje of hang een wandplank aan de muur. Een opgeruimde badkamer ziet er natuurlijk ook veel beter uit!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like