Lifestyle Tech

Zo kan healthtech jou gezonder maken

Zo kan healthtech jou gezonder maken
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Healthtech is de manier waarop heel veel kwalen en ziektes te bestrijden zijn. Door goed te monitoren hoe je ervoor staat kan je zorgen dat je eerder kunt ingrijpen en kunt voorkomen dat je niet alleen minder gezond bent, maar ook dat het je heel veel kost. Waarschijnlijk ben je er zelf ook al mee aan de slag gegaan, maar er zijn nog allerlei andere zaken die je kunt toepassen die meer dan de moeite waard zijn. Om je daar een idee van te geven zijn in dit artikel een aantal punten op een rij gezet waar je veel mee kunt.

Gebruik een painpod

Een painpod is nog tot op bepaalde hoogte in de ontwikkelingsfase. Dat neemt niet weg dat de huidige varianten al worden gezien als een goed alternatief voor pijnstillers. Wat het apparaat doet is dat het door plaatselijke signalen door het lichaam te sturen chronische pijn bestrijdt. Op die manier kunnen mensen die altijd last hebben van bepaalde pijnen een stuk verlicht worden. Dat maakt het leven wel heel veel aantrekkelijker en de moeite waard. Pijn die er altijd is, is immers wel heel erg vervelend. De painpod zal in de toekomst nog veel krachtiger gaan worden is de verwachting.

Pratende tandenborstel

Tandenpoetsen is helemaal niet zo gemakkelijk. Er zijn maar weinig plekken op en in het menselijk lichaam met zoveel hoekjes, kiertjes en gaatjes. Of nou ja, dat laatste eigenlijk liever niet. Dat is beter mogelijk wanneer je werkt met een pratende of communicerende tandenborstel. Dit zijn borstels die je tijdens het poetsen coachen. Ga je te snel voorbij een plek, dan wordt je dat verteld. Sla je altijd hetzelfde hoekje over? Dan word je gecoacht om toch eens wat meer tijd eraan te besteden. Zo moeten de gaatjes meer en meer tot het verleden gaan behoren. Dat is nog eens fijn te noemen.

OneBlade

Als man met baard ben je natuurlijk sowieso wel in voor goede baardgadgets. Er zullen mensen zijn die zeggen dat een goede trimmer en een goed scheerapparaat niet tot de healthtech mogen behoren. Die mensen beseffen zich echter niet welke filterende rol een baard speelt bij mannen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een baard heel veel bacteriën en dergelijke tegenhouden. Daarom is de nieuwste generatie alles in één gadgets dan ook gerust tot een stukje healthtech te rekenen waar je je leven een flink stuk gezonder mee kan houden. Alle reden om er dus één aan t schaffen wanneer je kans krijgt.

Genetisch profiel opstellen

Tegenwoordig is het goed mogelijk om een eigen genetisch profiel op te stellen. Daarmee kan je dan vervolgens allerlei zaken precies aanpassen op de behoefte die jij hebt aan de hand van dit profiel. Gericht sporten bijvoorbeeld. Daar zijn dan ook allerlei technologieën voor op de markt gekomen. Wat vooral aantrekkelijk is, is dat je op die manier dus ook je sportieve talenten kunt ontdekken en iets kan vinden wat je leuk vindt en langere tijd kunt volhouden. Dit is immers de sleutel tot een gezond en gelukkig leven. Techbedrijven kunnen je hier goed bij helpen tegenwoordig.

Persoonlijke matrassen

Nog even terugkomend op slapen. Er zijn allerlei zaken waarmee je je nachtrust kunt verbeteren komen voort uit de geweldige vermogens van de techwereld. Zo zijn er bijvoorbeeld tegenwoordig heel veel persoonlijke matrassen. Zo hard of zo zacht als jij ze nodig hebt, gevormd naar jouw lichaam en wat al niet meer om te zorgen dat jouw slaap optimaal is. Optimale slaap is immers de allerbeste manier om gezond door het leven te gaan. Daarmee ben je de helft van de problemen vanzelf al een stap voor als mens. Alle reden om dit dus eens goed te onderzoeken en ervoor te gaan.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like