Lifestyle

De verschillende soorten scheerkwasten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Niets is lekkerder dan voor het scheren je baard insmeren met scheerzeep met behulp van een scheerkwast. De combinatie van water en scheerzeep zorgt ervoor dat je baard water opneemt en vasthoudt. Doordat je baard vochtig is, worden de baardharen dikker en zachter. Hierdoor gaat je baard rechtop staan en kan je de haren makkelijker afscheren. Maar wat is de beste manier om een scheerkwast te gebruiken en welke soorten zijn er allemaal? De experts van Scheerplein.nl vertellen je er alles over!

Hoe zorg je dat je je scheerkwast optimaal gebruikt?

Je kan je scheerkwast gebruiken met alleen water maar het is fijner om dit te doen in combinatie met scheerzeep. Zorg dat je de scheerkwast eventjes in een bakje lauw water legt zodat deze kan weken, maak de kwast vervolgens een beetje droog. Let op: niet helemaal droog, want dan kan je de zeep niet goed meer aanbrengen.

Voordat je begint met scheren zorg je ervoor dat je huid goed gereinigd is. Leg bijvoorbeeld een warme, natte handdoek neer op je gezicht. Hierdoor zorg je ervoor dat je huid niet geïrriteerd raakt door het scheren. Ook een fijne reinigingsgel is aan te raden. Smeer vervolgens de zeep op je scheerkwast, beweeg de scheerkwast met korte snelle bewegingen over je gezicht. Als je dit in cirkels doet komt er extra veel schuim. Laat het schuim even intrekken en je kan moeiteloos scheren. Het is wel belangrijk om de scheerkwast goed uit te spoelen en hem omgekeerd op te hangen om schimmel tegen te gaan.

Welke haren zijn het beste voor een scheerkwast?

Er zijn een aantal verschillende scheerkwasten op de markt en deze lopen heel erg uiteen qua prijs en kwaliteit. Zo heb je kwasten van €5,- maar ook van €100,-. Het verschil zit hem in het soort haren dat wordt gebruikt bij de kwast. Je hebt drie soorten haren die worden gebruikt, namelijk synthetisch, varkenshaar en dassenhaar.

Synthetisch

Synthetische haren zijn de goedkoopste van de drie. De haren zijn heel goedkoop om te produceren en dat zie je ook terug in de prijs. De haren houden niet veel vocht vast en produceren ook niet veel schuim. De haren zijn wel net zo zacht en elastisch als de kwast met dassenhaar. Als je een allergie hebt voor dieren, dan is het handig om een synthetische kwast te nemen omdat dit de kans verkleind op huidirritatie.

Varkenshaar

Een kwast van varkenshaar is een goedkopere variant van de dassenhaar kwast. Het varkenshaar houdt veel beter vocht vast dan de synthetische variant. Hierdoor produceert de kwast dus ook meer schuim. De kwast voelt wel een stuk harder aan, de haren zijn namelijk stugger dan de synthetische variant. Deze kwast is ideaal voor mensen die kwaliteit zoeken maar niet gelijk erg veel geld willen betalen.

Dassenhaar

De beste kwasten van kwaliteit zijn gemaakt van dassenhaar. De haren zijn enorm zacht en nemen veel vocht op, waardoor er veel schuim geproduceerd wordt. Doordat de das maar een klein beestje is en er dus niet veel haar van afgehaald kan worden, zijn deze kwasten relatief duur.

De dassenhaarkwasten zijn in drie verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je de Silvertip, dit is de scheerkwast met de hoogste kwaliteit. De haren komen van de nek en rug, daar zijn de haren het zachts. Daarna komt de Super Badger, dit zijn ook topkwaliteit haren, de haren komen alleen van de rug van de das. Als laatste heb je dan de Best Badger, de haren komen uit de buik van de das. Deze haren zijn een stuk dikker en steviger waardoor dit dan ook de goedkoopste variant is van de dassenhaar kwasten.

Scheerkwast schoonmaken

Tenslotte is het erg belangrijk om je scheerkwast regelmatig schoon te maken. Onderstaand stappenplan helpt je hierbij:

  1. Vul een glas of beker met warm water en een beetje afwasmiddel.
  2. Beweeg de scheerkwast draaiend door het glas en druk hierbij de haren tegen de bodem zodat ook de aanzet van de haren goed wordt gereinigd.
  3. Laat het zeep hierna nog 1 minuut goed inwerken en spoel de kwast goed uit.
  4. Spoel het glas goed om en vul deze met warm water en een klein beetje (natuur)azijn. Herhaal stap 2 en laat vervolgens de kwast nog 20 minuten inweken. Let op dat de houder niet in het mengsel staat, dit kan je ‘m aantasten.
  5. Spoel de kwast vervolgens goed schoon en was de haren eventueel nog na met een milde shampoo.
  6. Laat de kwast vervolgens hangend met de haren naar beneden drogen.

Op Scheerplein.nl vind je een breed assortiment met verschillende scheerkwasten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like