Lifestyle

De 6 gaafste saunacomplexen van Nederland

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wellness is in. Niet iedereen voelt zich helaas even genegen om naakt rond te lopen in het bijzijn van anderen, ook niet als die zelf naakt zijn. Je weet echter niet wat je mist. En dan hebben we het niet over de naakte lichamen, maar om de fantastische saunacomplexen die Nederland rijk is en waar je je gemakkelijk een hele dag in volledige ontspanning kunt vermaken. Misschien kunnen we je inspireren om jezelf dit te gunnen door onze top zes van gaafste saunacomplexen van Nederland.

Thermen Bussloo (Voorst)

Theren Busloo in Voorst bij Deventer is wellicht de moeder aller uitgebreide saunacomplexen. Het aanbod aan sauna’s is gigantisch, allemaal met een eigen thema. In het bijzonder indrukwekkend is de sauna waarbij de omstandigheden van bijvoorbeeld het regenwoud en een vulkaanuitbarsting worden nagebootst. Erg ontspannend is ook het ruime zoutbad in een kunstmatige grot met uitzicht op de hemel. Ben je spiritueel ingesteld, dan kun je in Thermen Bussloo ook een klankschaalsessie bijwonen. Ook is het mogelijk om te zwemmen in natuurwater, omdat het complex een strandje aan een grote plas heeft.

Thermen Berendonck (Wijchen)

Een recente toevoeging is Thermen Berendonck in Wijchen bij Nijmegen. Dit complex is van hetzelfde bedrijf als Thermen Bussloo en de hoge standaarden zijn dan ook hetzelfde. In de Berendonck geldt een wat meer Oriëntaals thema, met heerlijk geurende en sfeervolle sauna’s. Koel af onder kletterend koud water dat komt uit een grote lotusbloem aan het plafond, ga stomen in een stoombad met mooie afbeeldingen die van dag naar nacht veranderen of ontspan in een kalme ruimte met ligstoelen terwijl je uitzicht hebt over het meer van natuurgebied De Berendonck. Daar wil je de onderbroek wel voor uitdoen!

Sauna Drôme (Putten)

Sauna Drôme in Putten bevindt zich op de Veluwe en wordt omringd door natuur, wat helpt om het gevoel te geven dat je even helemaal weg bent van de drukte. Hier kun je genieten van een heuse grotsauna en een houtgestookte rooksauna. Uiteraard ontbreekt ook een klassieke Finse bloksauna niet. Maar het meest bijzonder is toch wel de Drôme boot: een varende sauna waarin je 15 minuten lang over het naastgelegen meer vaart. Natuurlijk heeft het complex ook whirlpools en een verwarmd buitenbad.

Elysium (Bleiswijk)

Voordat je denkt dat er alleen in het oosten van het land gave saunacomplexen zijn, raden we je zeker ook een bezoekje aan het enorme wellnesscentrum Elysium in Bleiswijk bij Rotterdam aan. Onder de 25 verschillende sauna’s waar je hier kunt kiezen, vind je onder andere een heerlijke kruidensauna en een sfeervolle Marrakesh sauna met Arabisch thema. Voor een plek in een bad hoef je niet te vechten, want er zijn maar liefst 19 binnen- en buitenbaden, waaronder een openlucht zoutwaterbad en zelfs een spiritueel bad. Breng ook een bezoekje aan de sfeervolle Turkse hammam en de Byzantijnse tuin.

Thermae 2000 (Valkenburg aan de Geul)

Voor zij die wel willen relaxen in heerlijke baden maar nog twijfelen of ze dat wel zonder badkleding willen, is er als bonusoptie in ons lijstje Thermae 2000 in het Zuid-Limburgse Valkenburg. Nu is deze omgeving sowieso al een mooie plek voor een kleine vakantie, maar die vakantie kan extra ontspannend worden met een bezoek aan de thermale baden van Thermae 2000. Uiteraard vind je hier ook heerlijke whirlpools, stoombaden aan maar liefst negen sauna’s waar ook opgietingen gedaan worden. In de sauna’s is badkleding niet toegestaan, maar in de baden is badkleding juist verplicht. Ga op een badkledingdag om wel met badkleding de sauna’s in te kunnen.

SpaPuur (Tilburg)

Het grootste wellnessresort van Noord-Brabant vind je in Tilburg en heet SpaPuur. Ook hier kun je je de hele dag uitstekend vermaken. Ze hebben er negen verschillende sauna’s met verschillende thema’s, zoals rozen, Himalaya, Terävä, lavendel en kruiden. Daarnaast kun je genieten van een Turks-Romeins stoombad en heerlijk dobberen in het zoutwaterbad. Whirlpools, dompelbaden en zwembaden ontbreken uiteraard ook niet.

Er valt dus meer dan genoeg te genieten in Nederland. Wat weerhoud je ervan om als je toch nog vakantie hebt verschillende van deze saunacomplexen uit te proberen? Is het de weerzin tegen het naakt moeten zijn, realiseer je dan dat iedereen er naakt is en niemand dus opvalt. Kies een sauna die niet bij jou in de buurt is als je geen bekenden wilt tegenkomen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like