Lifestyle

4 dingen die je niet moet vergeten te doen binnen een relatie

4 dingen die je niet moet vergeten te doen binnen een relatie
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Is het leven makkelijker in je eentje? Soms lijkt het misschien wel zo. Maar is het ook leuker alleen? Uiteindelijk vaak niet. Velen van ons hebben daarom een relatie of willen er graag een. Als je tot die eerste categorie behoort, dan weet je uit ervaring dat het echt niet allemaal rozengeur en maneschijn is om je leven te delen met een partner. En heel eerlijk: dat kan het ook niet zijn. We zijn allemaal verschillend en hebben nooit altijd op hetzelfde moment dezelfde behoeftes. Dat kan regelmatig voor een beetje wrijving zorgen, en als je die te vaak ervaart kun je gaan twijfelen aan je relatie. Dat mag, want niet alle relaties zijn toekomstbestendig, maar vaak is het toch zonade om je te focussen op het negatieve in je relatie. We bespreken een aantal zaken die je daarom zeker niet moet vergeten te doen wanneer je je leven met iemand deelt.

Waardering en dankbaarheid tonen

Als je elkaar voor lief begint te nemen, is dat een sterke indicatie dat je relatie in een sleur aan het raken is. Geen van jullie beiden is een relatie aangegaan met de wens om niet ‘gezien’ te worden. Je wilt juist je leven met iemand delen zodat je je altijd gewaardeerd en geliefd voelt. Het is daarom erg jammer als je elkaar dat niet meer laat voelen. Het is erg waardevol om waardering, dankbaarheid en liefde te tonen aan je partner om diegene het gevoel te geven gezien te worden door jou. Dat vind je zelf toch immers ook fijn? Als deze gewoonte niet meer aanwezig is in je relatie, wil dat niet zeggen dat hij niet meer terugkomt. Met een beetje inspanning om de dingen te benoemen die je waardeert in elkaar, kun je een goede nieuwe gewoonte starten.

Mijlpalen vieren

Je zou kunnen zeggen dat het op de een of andere manier wel in het verlengde van het voorgaande licht, maar het is ook belangrijk om samen je mijlpalen te vieren. Dit zijn immers belangrijke markeringen van wat je samen bereikt hebt. Het zijn momenten waarop je even stil kunt staan bij hoe mooi en waardevol het is dat jullie dit samen kunnen vieren en samen zo ver gekomen zijn. Pak die momenten in plaats van ze ongemerkt voorbij te laten gaan, want het is gemiste kans om iets vieren. Op deze manier focussen op iets positiefs kan ook weer hernieuwde positiviteit in jullie brengen waar je verder op kunt teren. Je moet zelf een feestje maken van het leven, dus vergeet het dan ook niet te vieren.

4 dingen die je niet moet vergeten te doen binnen een relatie

Behoeftes uiten

Een grote frustratie die mensen opbouwen wanneer ze moeten ‘delen’ met een ander, is dat er niet aan je behoeftes voldaan wordt. Maar guess what: daar ben je zelf bij en zelf verantwoordelijk voor. Het begint namelijk allemaal bij het uitspreken van die behoeftes. Je partner kan niet raden wat jij wil, zeker niet als je het nooit eerder kenbaar gemaakt hebt. Ga er niet van uit dat jouw partner over jouw behoeftes heen walst, want als je dat gevoel hebt, komt dat waarschijnlijk omdat jezelf bij voorbaat je behoeftes aan het diskwalificeren bent omdat je denkt dat er geen ruimte voor is. In een goede relatie is er ruimte voor de behoeftes van beide partners.

Ruimte geven

Over ruimte gesproken: ruimte geven is natuurlijk ook erg belangrijk binnen een relatie. Alleen omdat je een relatie hebt, wil niet zeggen dat je leven volledig in het teken van elkaar staat. Ieder heeft zijn of haar eigen dingen waar je plezier uit haalt en die waardevol voor je zijn. Dat kan een hobby zijn, sporten of afspreken met vrienden. Of misschien zelfs lekker op reis gaan. Je moet natuurlijk niet volledig op de solo-tour gaan binnen een relatie, maar er moet wel ruimte zijn voor die dingen die belangrijk voor je zijn. Jij bent er niet om je partner continu te entertainen en andersom. Geef elkaar die ruimte en je voelt je vrij in je relatie. En dat is een hoop waard.

Investeer dus in je relatie. Neem elkaar niet voor lief. Het is doodzonde om een relatie die eigenlijk heel fijn zou kunnen zijn te laten verzanden in iets dat niet echt meer iets toevoegt aan je leven. Láát het iets toevoegen aan je leven. Daar zijn relaties immers voor bedoeld. Anders had je inderdaad net zo goed alleen kunnen zijn, maar we blijven erbij: met z’n tweeën kan het een stuk gezelliger zijn.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like