Geen categorie

5 redenen waarom een man zijn baard laat groeien

5 redenen waarom een man zijn baard laat groeien
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Baarden  worden vereerd als mannelijk, vasthoudend en vindingrijk. Of tenminste dat is hoe we hopen dat we worden gezien. Met de lore die is opgebouwd rond de moderne baardman in de afgelopen jaren hebben meer en meer voorheen gladgeschoren heren bedacht om de scheermessen te laten liggen en een sabbatical te nemen om de harige kant van het leven te ontdekken. De vraag die je dan altijd krijgt: waarom laat je je baard nu ECHT groeien?

Elke baard is anders en iedereen heeft zijn eigen unieke set van omstandigheden waarom hij voor een bebaarde levensstijl gaat. Alleen is de reden vaak heel eenvoudig waarom ze voor een baard kiezen. Hierbij 5 redenen waarom een man zijn baard laat groeien.

1. Een baard ziet er goed uit

Dit moet niemand als een schok komen, een baard ziet er gewoon goed uit op het gezicht van iemand. Of je nu gaat voor een lichtere, meer verzorgde aanpak of gewoon je baard de vrije loop geven, zul je op zijn minst merken dat je een duidelijke indruk bij vrienden, familie of vreemden krijgt. Het kweken van een baard geeft je aanwezigheid die niet op een andere manier te evenaren is. Zonder al te veel te doen krijg je al meer mannelijkheid, meer zelfvertrouwen en denk je opeens de hele wereld aan te kunnen. Als je je uiterlijk wilt veranderen dan is een baard de makkelijkste manier om het te doen.

2. Iemand anders stelt het voor

Voor sommige jongens, is de wil niet sterk genoeg om de scheermessen neer te leggen en een baard te laten groeien. Net als bij iedereen, soms helpt het als iemand anders de suggestie geeft, waardoor je zelfvertrouwen een boost krijgt en je er opeens voor gaat. Vooral als iemand het zegt waar je het goed mee kan vinden dan kan dat net het stapje zijn om het te doen. Soms is een beetje aanmoediging het enige wat je nodig hebt in je leven om iets te veranderen. En voor je het weet ben je al je vrienden aan het overhalen om een baard te laten staan.

3. Warm blijven

Vele generaties geleden, toen waren er ook al baarden, maar die baarden groeide uit noodzaak. In de vroege dagen, tenzij je heel handig was met een piranha (we kunnen geen andere manier bedenken hoe Fred en Barney anders zo glad bleven) of een scherp stuk rots, werd er niet al te regelmatig geschoren. Sindsdien hebben de mensen in koudere klimaten ervoor gekozen om een baard te behouden. Dit helpt ze om warm te blijven en hun gezicht te beschermen tegen de harde elementen van de winter. Sneeuw, regen, ijs, wind en droogte kunnen allemaal hun tol eisen op het gezicht van een kerel. Nu experimenteert iedereen die een baard kan laten groeien ermee. In alle klimaten en niet alleen maar in de koude gebieden.

4. Ultieme luiheid

Dit kan u verrassen, maar veruit de meest voorkomende reden waarom mannen hun baard laten groeien is uit pure luiheid. Scheren, zoals iedereen je kan vertellen, is niet leuk. Het kan tijdrovend, pijnlijk en zelfs soms zenuwslopend zijn. De beste manier om deze dingen te vermijden? Volledig overslaan van hen. Op een gegeven moment kan het van dienst zijn om op bepaalde delen je baard te trimmen. Maar je kan er ook gewoon voor kiezen de natuur zijn gang te laten gaan en lekker je baard te laten groeien.

5. Bedekken wat er onder zit

Naast de complimenten die je van andere krijgt en het vertrouwen dat een baard je geeft, zijn baarden een geweldige manier om bepaalde delen van je gezicht te bedekken. Heb je bijvoorbeeld last van acne of een slechte huid, dan is een baard perfect om te laten staan om dit een beetje te bedekken. Of je hebt niet de perfecte kaaklijk die je altijd wilde, laat die baard lekker groeien. Zo krijg je vanzelf meer zelfvertrouwen en heb je niet het gevoel dat ze altijd naar de plekken zitten te kijken waar jij je onzeker over voelt.

We zijn benieuwd wat jouw reden is/was om met je baard te beginnen? Laat je reactie hieronder in de FB post achter.

5 REDENEN WAAROM EEN MAN ZIJN BAARD LAAT…

Posted by DEBAARD.NL on maandag 27 juli 2015

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like