Geen categorie

Een bloedend Rood-Wit hart

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Nee dit keer geen column over hoe zwaar wij, baarddragers, het wel niet hebben. Ook gaat het deze keer niet over Shania Twain. Alhoewel het er daar wel heel lang naar uit zag. Maar er is iets belangrijkers gebeurt de laatste weken. Iets belangrijkers voor een bepaald gedeelte in dit land. Er zijn zelfs bepaalde groepen die de afgelopen weken juist smulden van dit ‘nieuws’. Ja beste mensen, ik ben supporter van Feyenoord. De afgelopen weken waren om het zacht uit te drukken niet geheel bevredigend. Nederlaag op Nederlaag volgden en de mannen op het veld werden steeds kleiner wordende jongentjes. Feyenoord wat vanuit vroeger bekend staat om zijn power en werklust wordt nu gezien als het gepeste jongentje van de klas. ‘Het jongentje gaat weer niet over, hij moet weer een jaar over doen’. Oproep aan Feyenoord spelers, laat je baard staan en laat zien een echte kerel te zijn.

Nee het is geen weelde de laatste jaren om supporter te zijn van de mooiste club van het land. Maar een supporter ben je ook in slechte tijden. Ook al verlies je 22 keer op rij, je hoort altijd achter je club te staan. Want ja, wat kan je er aan doen? Je kan niet zelf die bal erin schieten of tegenhouden. Maar jammer genoeg zijn er bepaalde supporters die wel denken dat ze invloed hebben. Die gaan met capuchons de spelers belagen en vragen: ”Doe eens je best man, werk eens harder, schiet die bal er eens in of wil je niet winnen of zo?”. Denken deze mensen nou echt dat een sporter, in dit geval voetballers, het veld op gaan en denken: “Ach, vandaag geen zin, ik hoef niet te winnen.” Als dat zo is eet ik de hoed van Calimero op. Het gaat iedereen aan zijn/haar hart dat het nu even slecht gaat met de club. Als ik speler zou zijn en er komen van die ‘supporters’ naar mij toe om verhaal te halen, denk dat ik de volgende wedstrijd alleen maar slechter zou spelen. Je wilt namelijk niet het zelfde meemaken als Vejinovic.

Als rasoptimist denk ik dat het allemaal wel goed komt. Gio heeft eerder laten zien dat hij kan toveren (1-0 WK 2010, Uruguay). Deze man gaat ons Feyenoord naar een hoger level tillen. Deze man gaat er dit jaar nog voor zorgen dat Kramer erachter komt dat hij niet aan hoogspringen doet maar aan voetbal. Dat van der Heijden een wedstrijd geen overtreding maakt. En dat Mario Been geen negatieve dingen meer kan zeggen. Jeetje, wat weet Mario Been het allemaal goed trouwens. Waarom is hij niet onze bondscoach en trainer van Barcelona, Chelsea en Guangzhou Evergrande FC. Deze beste man schreeuwt van de daken dat hij een Feyenoord hart heeft maar zal nooit en te nimmer iets positiefs melden.

Voor de niet Feyenoord fans is deze column om te lachen. Misschien zelfs om medelijden te krijgen. Maar lach maar niet te hard. Aan het einde van het seizoen staat wij met een beker in onze handen en staan we netjes op de derde plek. Volgend seizoen? Volgend seizoen staan we op de Coolsingel. Op de Coolsingel om de finish van de marathon van Rotterdam ten aanschouwen.

Een ding is zeker, una paloma blanca is van George Baker!

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like