Geen categorie

De beste Nederlandse series voor mannen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Oke misschien is de titel een beetje misleidend. Want deze series moeten zich eerst nog even bewijzen. Niet alleen Amerikaanse reuzen als Netflix, HBO en AMC produceren vette series. In Nederland gebeurt ook een hoop. En het lijkt wel alsof ze het op de Nederlandse man hebben gemunt. Hierbij de beste Nederlandse series op een rij die je niet mag missen!

De maatschap

De jongensdroom van iedere man: net als The Godfather je eigen imperium opbouwen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor de jonge Mathhias Meyer (Maarten Heijmans). Deze serie is geïnspireerd op de meest interessante familie van Nederland: de familie Moskowicz. De serie gaat over de opkomst van het machtige advocatenimperium waarin georganiseerde misdaad, persoonlijke sores en de invloed op media een grote rol speelt.

Vanaf 25 januari 2017 kun je de serie zien op NPO2. Met: Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Daan Schuurmans.  

Brussel

Deze Nederlandse serie wordt in de wandelgangen ook wel ‘De Europese House of Cards’ genoemd. Een serie dat zich afspeelt in het centrum van de EU-top, Brussel. Alles draait om macht en vieze politieke spelletjes. Heb je geen invloed? Dan zorg je daar toch gewoon voor door omkoping, charmes, bedrog en moord? Iets wat jij als man natuurlijk de normaalste zaak van de wereld vindt.

De serie Brussel is vanaf 20 december te zien via de entertainmentzender van KPN. Met: Johanna ter Steege, Daniël Boissevain en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Tijdens de Alles-in-1 keer voor elkaar weken maakt KPN het extra verleidelijk om over te stappen met gratis monteur.

KLEM

Met de misdaadthriller KLEM heeft de Nederlandse man er weer een tv-serie bij om zijn vingers bij af te likken. Een brave huisvader zorgt na de dood van zijn vrouw alleen voor zijn kinderen. Maar wat doe je als vader als blijkt dat je bloedeigen dochter bevriend is met de dochter van een crimineel? De net uit de gevangenis gekomen crimineel zegt natuurlijk zijn leven te willen beteren, maar is dat ook zo?

Deze spannende tv-serie van de makers van Overspel en Vuurzee is met acteurs Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig te zien op de VARA, NPO 1.

Odds

Je zou wel denken: een serie met Tygo Gernandt in de hoofdrol, dat is absoluut een chick flick. Maar niets is minder waar. In deze detectiveserie draait het om Tom en Neil, die elkaar bij toeval zijn tegengekomen. Beide zijn ze enorm rijk geworden in de sportgokwereld. Diezelfde talenten gaan ze nu gebruiken om onoplosbare moordzaken te ‘kraken’. De een is een analytisch genie en de ander is een levensgenieter en womanizer. Niet het ideale duo zou je zeggen.

Binnenkort kun je deze serie online bekijken bij Videoland (o.a. te bestellen bij Interactieve TV van Telfort, KPN en XS4ALL).

Bitterzoet

Mannen, niet schrikken. Deze serie is namelijk totaal NIET manvriendelijk, wat de naam eigenlijk al doet vermoeden. Maar waarom is deze komische dramaserie dan opgenomen in de lijst met beste Nederlandse series voor de man? Simpel, en wel om deze reden: vrouwen vinden het geweldig om dit soort type series te kijken met een man naast haar zijde. Voordeel: Zowel Jennifer Hoffman, Tina de Bruin als Anniek Pheifer spelen de hoofdrol!

Vanaf 27 januari is deze serie, in samenwerking met Linda.tv, te zien op Net5. Vergeet niet af en toe voorzichtig te lachen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like