Geen categorie

Over mannen en baarden en mannen met baarden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ik vond pas onderstaand plaatje op het web en heb er eigenlijk weinig mee gedaan. Ik vond het een grappig feit, maar dacht er niet verder over na. Dacht ik tenminste.

Capture1

Want eigenlijk bleef het wel een beetje malen, want het is volgens mij nog waar ook. Hoewel de baard volgens alle media aan een opmars bezig is, zie ik nog steeds voornamelijk niet-baarden. Zeker wanneer ze ook nog een pak aanhebben en zich in het corporate wereldje begeven is de baard schaars. Onze bedrijven, regering en wat nog meer worden gerund door baardloze mannen. Dat is toch wel vreemd, want vroeger was dat echt anders. Want met dit plaatje in mijn achterhoofd liep ik door de stad en zag beelden staan van vroegere helden. Zeevaarders, kruisridders etc Mannen die de wereld geschapen hebben zoals we die nu kennen. En die hebben allemaal baarden! Kijk maar eens naar de Nachtwacht of andere schilderijen van weleer. Dat waren toch de mannen met geld en macht, de Forbes van vroeger. En die hadden baarden, stuk voor stuk. ( of erg imponerende snorren!)

Capture

En daar zit misschien wel de overlap met de baarden van nu, nu zijn het volgens het eerste plaatje de mannen die met hun handen werken, de houthakkers, de strijders. En waren dat nou niet net de helden van vroeger? Mannen die de wereld maakten zoals ze het wilden, mannen die niet te beroerd waren hun handen vies te maken. Niet te bang om te vechten voor waar ze in geloofden?

En dat idee geeft mij weer moed. Als de baard werkelijk een opmars maakt hoop ik dat dan ook weer echte mannen aan het roer brengt. Mannen die ergens voor staan, die dingen maken en opstaan voor waar ze in geloven. Mannen die niet alleen praten over wat ze allemaal voor toffe dingen gaan doen, maar die ook erop uit gaan en het daadwerkelijk gaan doen.

Ik denk trouwens dat dit ook de overige 2% is van dat eerste plaatje. Die 2% wil ik wel eens spreken, dat zijn de mannen die wat te vertellen hebben!

Jasper van Impelen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like