Geen categorie

Voor de echte baarden: wonen in Baard (Friesland)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Je zal bijna denken dat het een grap is maar het is toch echt zo. In Friesland is er een plaats die Baard heet. Zal toch mooi zijn als hier alle baarden liefhebbers gingen wonen. We zijn ook wel benieuwd of de plaatselijke bewoners een baard hebben. Ze hebben zelfs een eigen website.

Baard is een dorp in de gemeente Littenseradeel in de Nederlandse provincie Friesland en telt ongeveer 200 inwoners.

Beschrijving

De bewoners van Baard worden “Baarder Katten” genoemd. De spreekwoordelijke “honden” wonen in Leons. Het standbeeld van de kat in het midden van het dorp herinnert aan deze vroeger tijden. Ondanks dat het een klein dorp is, heeft Baard een school, een dokter en een eetcafé. Het café “It Skipperke” heeft een rijke geschiedenis. Vroeger was de Boalserter Feart een belangrijke verbinding naar Easterlittens, omdat alle handel over het water ging. “It Skipperke” was een aangename pleisterplaats om even op adem te kunnen komen en dient nu als dorpshuis.

De naam van de basisschool ‘De Stjelp’ verwijst naar een monumentale boerderij, die nog niet zo lang geleden in stukken is vervoerd naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Harmen Sytstra was van 1852-1864 schoolmeester op de Baarder basisschool; hij was een friese ‘taalstrider’ en ligt in het dorp begraven.

In Baard is een draadloos netwerk gebouwd. Daardoor was Baard lokaal één van de eerste dorpen met een snelle internetverbinding. Hierdoor heeft het dorp als bijnaam Wireless Baard.

BRON Wikipedia

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like