Baarden

8 veelvoorkomende fouten die elke baard moet vermijden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Iedereen heeft een baard tegenwoordig. Kijk maar om je heen: van de groenteboer, tot je leraar tot je opa. Iedereen doet mee. Maar met een grote baard komt grote verantwoordelijkheid. Je moet er aandacht aan besteden anders verpest je de baard voor iedereen. En dat betekent dat je maar al te goed weet waar je mee bezig bent. Je maakt een fout en jij bent de man met de vieze baard en daar is lastig mee te leven. En het is makkelijker dan je denkt om dat te laten gebeuren, zeker als je het slachtoffer bent van deze acht veel voorkomende fouten die baarddragers ondergaan.

Trim te hoog

Dit is een veelvoorkomende, maar betreurenswaardige vergissing. Je wilt niet te prooi vallen aan deze fout. Trim nooit te hoog of je ziet eruit als George Lucas. Volg gewoon goed de kaaklijn en dan komt het wel goed of bezoek je barbier.

Trim te laag

Wat je ook niet wilt is dat je baard zo ver doorloopt dat je hele nek onder de baard zit. Ik snap dat je je wangen wilt beheren, maar door het ook te ver op je nek te laten doorlopen begin je op een Amish persoon te lijken. Dit wil je gewoon niet.

Schaamhaar gezicht

Zelfs als je een fatsoenlijke baard kan groeien, moet je ervoor zorgen dat die baard goed zit. Je wilt een baard die eruit ziet als een echte baard. Je wilt geen krullende halfbakken baard. Alsof iemand zijn schaamhaar op een aantal plekken heeft geplakt als grap. Sommige mannen hebben dit eenmaal. Trim die baard gewoon, anders ziet je neus er ineens uit als ’s werelds meest trieste lul in het midden van een gezicht vol schaamhaar.

Je bent er niet klaar voor

Ik weet dat je staat te popelen om jezelf aan de wereld te bewijzen dat je eigenlijk Grizzly Adams bent en niet die 15-jarige jongen die net begint met zijn baard. Zorg er dus voor dat je je baard goed laat groeien en niet een week, anders ben je voor de wereld een stuk verdriet. De kans is groot dat je in staat bent om ergens iets te laten groeien in het algemene gebied van je gezicht, maar je wilt niet degene zijn met hier en daar wat plukken of een vieze snor en wat haren eromheen. Laat het dus groeien en heb geduld. Lukt dat niet, dan sorry. Dan maar geen baard voor jou. Misschien ga je ooit nog eens door je puberteit heen.

Onregelmatige halslijnen

Gemaakte fouten bij een baard

Zorg ervoor dat je baard van alle kanten klopt. Hoe groot of klein je je baard ook wilt hebben, niemand wilt met een scheve baard rondlopen. Besteed daarom aandacht aan je baard als je die gaat bijwerken. Of ga langs bij de barbier als je er niet het geduld voor hebt. Je wilt niet rondlopen met een baard die eruit ziet als een schilderij van Picasso. Het maakt niet uit voor welke stijl je gaat, zorg er gewoon voor dat je baard strak en symmetrisch is of je loopt voor lul.

Helemaal niet je baard trimmen

Als je gaat voor de biker-tovenaar baard, dan met alle middelen, laat die baard groeien. Maar de meeste hebben niet het geduld daarvoor en dat betekent dat ze hun baard trimmen of ze laten het groeien en doen er helemaal niets mee. Je ziet er niet uit als een kerel met een baard als je je baard niet verzorgt. Je ziet eruit als een lui stuk stront die waarschijnlijk niet heeft gedoucht in een week. Zorg er dus voor dat je je baard verzorgt, hoe groot of klein die ook is.

Niet schoon houden

Je moet je baard verzorgen, net zoals de rest van je lichaam. Nogmaals met een grote baard komen grote verantwoordelijkheden om de hoek kijken. Je laat je haar toch ook niet vies worden? Nee, die was je ook gewoon. Je hoeft niet elke dag baardzeep in je baard te doen, maar 3 keer per week is echt geen slecht idee. Maar was hem gewoon even elke dag, dat die weer fris de dag kan beginnen. Anders krijg je weer die kansloze opmerkingen dat er poep in je baard zit. Dat wil je toch niet?

Proberen om cool te zijn

Veelvoorkomende fouten bij een baard

Onthoud één ding, doe wat JIJ wilt en niet wat andere om je heen doen. Wil jij eruit zien als tovenaar, doe dat dan lekker. Wil je eruit zien als een dictator, ga je gang. Zolang jij je er maar prettig bij voelt. Niet iets laten groeien omdat iedereen dat maar doet. Het is een verlengstuk van jezelf en niet van een ander. En als je het dan doet voor jezelf, zorg er dan ook voor dat die baard schoon is.

Dit artikel verscheen eerder op brobible.com

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like