Geen categorie

Baard Psychologie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Zijn bebaarde mannen goed met baby’s? Zijn baarden aantrekkelijk voor vrouwen? Helpen baarden of hinderen ze alleen maar? Als u problemen ondervindt bij het scheiden van mannen en vrouwen, hier is een hint. Mannen zijn degene met haargroei op het gezicht.

Sommige mannen proberen het te verdoezelen door hun baarden af te scheren.. Anderen geven de voorkeur om hem lekker te laten groeien in alle richtingen.

Wie heeft gelijk? Welk signaal doet de baard echt sturen? Hier zijn vier zeer belangrijke baard-gerelateerde feiten die elke man, vrouw en kind moet weten.

1. Baarden zijn aantrekkelijk … of toch niet?

De ene vrouw vindt een man met baard heel aantrekkelijk terwijl de ander er niets van moet hebben en het liefst zo weinig mogelijk haar ziet. Maar zoals het vaker is heeft dit voornamelijk ook met mode te maken.

2. Baarden zijn een verhoging van de leeftijd, sociale status en agressiviteit

Dixson en Vasey (2012) vonden mannen met baarden er ouder uit zien en dat zij van een hogere sociale status leken.

Wanneer mannen boos kijken en een baard hebben dan kijken ze nog bozer dan gladgeschoren mannen.

3. Bebaarde mannen zijn goed met baby’s …

… Althans dat is de perceptie van vrouwen volgens Dixson en Vasey (2012). Dit is een beetje mysterieus gezien het feit dat baarden worden geassocieerd met mannelijkheid en zeer mannelijke mannen zijn gemiddeld niet de standaard vader types.

4. Baarden zijn een nadeel in een gevecht

Tot slot, laten we eens een evolutionair perspectief op de baard bekijken. Welk signaal wordt er dan verstuurd?

Net als de manen van een leeuw, kan een baard een manier van pronken zijn. Aangezien een man gemakkelijk andermans baard in een gevecht kan grijpen, kunnen ze een nadeel zijn. Dus, elke man met een lange baard zegt: “Ik ben  zo goed in een strijd dat zelfs grijpen naar mijn baard u niet kan helpen!”

BRON Spring.org.uk

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like