Geen categorie

De fiets

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Waarschijnlijk hebben we allen de reclame van Vodafone wel een keer gezien. De reclame waar alle stereotyperingen over een man met een baard in voor komen. De man wordt met een kater wakker, koopt stukken vlees voor een barbecue en hang zijn fiets op in huis. Dat laatste heeft mij aan het denken gezet. Volgende week staat het, op twee na, grootste sportevenement ter wereld op het programma. Le tour de France. Dit jaar begint dit weergaloze circus in ons eigen landje. Utrecht is de eerste dagen van deze tour het hoofddecor en heel Nederland en de rest van de wereld zal Utrecht omarmen.

Wielrenners waren altijd beharing loze dopingzondaren die dagen/weken lang met een zadel in hun kont rondreden. Elke haar die groeit op het lichaam van een wielrenner werd verwijderd. Beharing zorgt voor extra gewicht en vermoeilijkt het herstel proces van wonden na een valpartij. Gelukkig is de cultuur in de wielerwereld de afgelopen jaren veranderd. We zien steeds vaker wielrenners voorbij komen met een baard waar wij allemaal jaloers op kunnen zijn. De opkomst van de baard hebben wij allemaal te danken aan de eigenzinnige Laurens ten Dam. Deze wielrenner fiets altijd tegen de stroming in en baarde opzien met het laten staan van zijn baard. Gelukkig bleef Laurens niet de enige in het peloton en een aantal andere wielrenners volgde hen. Het bleef niet alleen bij ‘onbekende’ wielrenners met alle respect voor Laurens. Sir Bradley ‘Wiggo’ Wiggins is waarschijnlijk de beroemdste wielrenner met prachtige gezichtsbeharing. Maar Tom Boonen, Luca Paolini en Geschke mogen niet vergeten worden in de strijd om de mooiste baard van het peloton

Aangezien wij allemaal een fiets ophangen, volgens de reclame van Vodafone (nooit een contract daar afsluiten), zullen wij ook allemaal wel wielerliefhebbers zijn. Met de ronde van Frankrijk in zicht vraag ik mij dan ook af wat jullie de mooiste baard van het peloton vinden? Laat in een reactie horen welke renner de mooiste baard heeft of reageer met een foto van de wielrenner. Ow.. en euhh.. Mocht je niet van wielrennen houden, geniet dan van de gezellige drukte en vele feesten in Utrecht! 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like