Geen categorie

Freya Whiskey

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Vandaag hebben we eens iets heel anders dan normaal. We weten we zijn een blog over baarden en plaatsen daarom ook alleen maar berichten over baarden. Maar vandaag willen we eens iets anders proberen. Want volgens ons hoort dit eigenlijk ook gewoon bij een baard. Er zijn genoeg barbershops waar ze dit aanbieden dus waarom kunnen wij er dan ook niet eens iets over schrijven. Jawel we gaan het vandaag eens hebben over whiskey en wel de Freya Whiskey.

Zelf zijn wij meer van van de Jack Daniels als het om whiskey gaat maar wie niet wat probeert kan natuurlijk ook niet over iets anders oordelen. Zoals gezegd gaan we het vandaag hebben over de Freya Whiskey. De Freya Whiskey is de derde release in de veelgeprezen Walhallacollectie van Highland Park. Na de donderslag van de machtige Thor (wat natuurlijk weer een mooi bruggetje is naar ons win actie) en de rokerige dynamiek van onruststoker Loki is er nu de betoverende charme van de Noorse liefdesgodin.

Freya staat bekend om haar oogverblindende schoonheid en is de patrones en beschermvrouwe van de menselijke soort. Zij is enerzijds een mooie en begripvolle raadgeefster, anderzijds een gepassioneerde en roemruchte strijdgodin tegen wie niemand is opgewassen, zijn wij toch benieuwd of ze het zal winnen van Thor of de Hulk? Sorry we dwalen af.

Talloze mythen en legenden kleuren het verhaal van Freya. Lentebloesems tuimelen uit haar haren en de tranen die zij vergiet zijn van goud en amber. Er wordt zelfs beweerd dat het noorderlicht niets anders is dan de flakkering van haar magische verenmantel tegen de donkere hemel.

Voortbordurend op de traditie van de Walhallacollectie met haar symbolische representatie van Noorse goden, heeft Highland Park zich ditmaal door Freya laten inspireren. Haar boeiende en veelzijdige persoonlijkheid staat model voor een aanlokkelijke single malt – vol, rijk en complex met een bekoorlijke, lang aanhoudende afdronk.

Deze goudglanzende, vijftien jaar oude whisky heeft een aroma van witte chocolade, verrijkt met een vleugje tropisch fruit dat zijn oorsprong vindt in de zachte, zoete rokerigheid waarop de reputatie van Highland Park is gevestigd. Met Freya bouwt Highland Park voort aan de Walhallacollectie van vier unieke whisky’s waarin de oude Noorse goden opnieuw tot leven komen. Freya is een gelimiteerde editie, gebotteld met een alcoholsterkte 51,2%. Zij maakt haar opwachting in hetzelfde unieke en bekroonde houten frame dat ook haar voorgangers Thor en Loki omsluit en dat sterk aan een oud Vikingschip doet denken.

Proefnotitie Highland Park Freya
15 jaar oud, 51,2% alcohol

Geur: Amandel en Madagascaanse vanille flikkeren in de verte, zoals het noorderlicht. Witte chocolade gevolgd door gesuikerde kersen maakt plaats voor een levendige golf van mango en meloen op een vol en romig wolkendek.

Smaak: Het hart van deze whisky glanst als een juweel, gevat in geurige turf. Sinaasappelschil, butterscotch en rozenblaadjes zorgen, samen met sinaasappelbloesem en gember, voor het benodigde zoet. Frisse snoepjes, citroengras en tropische vruchten wikkelen zich in een mantel van lichte turfrook.

Afdronk: Complex en mooi, doch evenwichtig en weloverwogen, zoals Freya zelf. Een lang aanhoudende afdronk van kruiden en zachte turf, vermengd met zacht boomgaardfruit, kokos en licht gebrand eikenhout. Het effect is een ronde diepe nasmaak die dezewhisky in staat stelt grote hoogten te bereiken.

Toch houden wij het voorlopig bij Jack Daniels met onze baard, die valt iets meer in het budget. De adviesverkoopprijs bedraagt namelijk € 179,99,- Freya is verkrijgbaar vanaf maart 2014 bij gespecialiseerde whiskyslijters.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like

Leave a Reply