Geen categorie

Solliciteren met een baard: ja of nee?

Solliciteren met een baard
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Laatst las ik een bericht van iemand die ging solliciteren en daarom besloot zijn baard drastisch bij te werken! Aan de ene kant betrapte ik mezelf erop dat ik dacht: “Ja, die kan inderdaad wel wat ‘bijgepunt’ worden hier en daar!” Maar aan de andere kant dacht ik: “Die baard past bij jouw identiteit, die baard is wie jij bent!” Eigenlijk best gek dus of misschien wel doodzonde dat je deze aan moet pakken om de kans op een baan te vergroten. Wat zou jij doen?

Die eerste indruk is belangrijk, maar niet bepalend. Zodra je de hand schudt met jouw gesprekspartner ontstaat een eerste indruk. Meestal duurt die slechts enkele minuten. Deze indruk is niet meteen bepalend, maar zeker van invloed op de beoordeling. De juiste uiterlijke uitstraling helpt je om een positieve indruk te geven. Maar wat is die positieve indruk dan? En wat doe je als je een baard(je) hebt?

Met een baard solliciteren

Er zijn meerdere zaken die belangrijk zijn voor een positieve indruk. Het gaat vooral om lichamelijke en uiterlijke verzorging. Dus zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Stem je kleding af op de functie waarvoor je gaat solliciteren, maar voel je er vooral ook prettig bij. Want als je prettig voelt in jouw kleding heb je meer zelfvertrouwen! En vergeet je schoenen niet. Ook al heb je zo’n strak pak aan, met versleten schoenen eronder sla je nog de plank mis! Verder is een verzorgd kapsel, mooi gepoetste tanden, een lekker geurtje (niet teveel natuurlijk) en schone handen belangrijk. Vrouwen gebruiken niet teveel make-up (liever neutraal) en mannen zorgen ervoor dat ze… Wat?! Mannen zorgen ervoor dat ze netjes gesch… WAT?! Mannen zorgen ervoor dat ze netjes geschoren zijn!

Zoek je tips voor het solliciteren op internet dan lees je voornamelijk dat mannen zich moeten scheren. Scheren op de ochtend van je sollicitatie. Een weekendbaard is volgens veel sites een modetrend. Leuk om te stappen, maar niet voor het solliciteren. Dat snap ik niet! Zijn deze sites gewoon verouderd? Zien zij de baard nog als iets ‘aparts’? Iets wat nog niet breed geaccepteerd is? Of is dat ook echt zo? Ik ben namelijk van mening dat tegenwoordig niemand nog opkijkt van een baard(je), zolang deze baard goed verzorgd is.

Baard solliciteren

Ik ben benieuwd hoe jullie hier in staan? Heb je wel eens voor de keuze gestaan? Wat deed je? Ben je wel eens afgewezen en denk je dat dit door je baard kwam? En wat vinden mensen zonder baard ervan? Laat je gerust horen en laat reactie hieronder in de Facebook post achter.

SOLLICITEREN MET EEN BAARD: JA OF NEE?https://www.debaard.nl/solliciteren-met-een-baard-ja-of-nee/Ik ben benieuwd hoe…

Posted by DEBAARD.NL on donderdag 21 mei 2015

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like