Geen categorie

Steven stevent naar het roze!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ja ik ben inderdaad een wielerfan en nee, Steven heeft geen baard. Deze column is geboren uit ergernis en uit het feit dat ik vind dat deze jongen aandacht verdient. Weten jullie nog? Vorig jaar toen Tom het zo goed deed in de Vuelta? Toen stond het ganzeland erbij stil. Iedereen had het erover. Zal er dan eindelijk weer een Nederlander een grote ronde winnen? Tom had een handje vol seconden voor op de nummer twee en de kans was aanzienlijk dat hij het net niet zou gaan redden. Helaas bleek dit ook zo te zijn. Tom zakte de een na laatste dag door het ijs en zakte in het klassement.

Met nog een aantal dagen te gaan in de Giro heeft groot en deels van Nederland nog nooit gehoord van de rossige Steven Kruijswijk. De stille en kleine klimmer van Lotto NL – Jumbo staat 3 minuten voor op de nummer twee in het klassement. 3 minuten, beste mensen. Dat is een eeuwigheid wanneer je in de wacht staat aan de telefoon of wanneer je moet sprinten. De kans is in tientallen jaren niet zo groot geweest als nu om een grote ronde te winnen. En wat doet Nederland? Niets! Is Steven zijn uitstraling niet goed genoeg voor aandacht? Een stille jongen die geen grootste uitstraling heeft? Een jongen die de afgelopen jaren geen grootse prestaties heeft geleverd maar wel altijd goed rijdt? Of is de reden dat Steven geen baard heeft? Nee, dat kan het bijna niet zijn gezien het feit dat Tom ook geen baard heeft. Wat de reden is weet ik niet maar wat ik wel weet is dat Steven in de vorm van zijn leven is. Dat steven mannen als Nibali en Valverde ‘het snot voor de ogen rijdt’ en dat hij ze te kijk zet alsof ze achteruitrijden.

Nog een paar dagen en dan staat de rode/rossige man op het podium in het roze. Van tevoren zou je denken dat het niet meer kan vloeken maar het staat hem. Steven hoort in het roze, het is voor hem gemaakt. Hopelijk beseffen de televisiezenders, radiozender en andere media gauw wat er staat te gebeuren want Steven verdiend aandacht. Het is toch een schande dat er niet een radio zender is die live commentaar geeft of een televisiezender die de voorkeur geeft aan Steven in plaats van een onbekende Fransman op baan 11 van Roland Garros. Mijn komende dagen staat in ieder geval in teken van Steven. Hij stevent af op de eindwinst van de giro. Een rondvaart door Amsterdam, een nationale vrije dag en een grootse huldiging van een week. Dat verdiend Steven wanneer hij de Giro wint. En niet een samenvatting van 37 seconden op het Nos Sportjournaal van 7 uur weggemoffeld na het rodelen en WK bandenplakken. Go Steven! Nederland is trots op je! (denk ik, hoop ik, verwacht ik)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like