Geen categorie

Zijn mannen wel eens jaloers?

Zijn mannen wel eens jaloers
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Zijn mannen wel eens jaloers? Nooit! Wij mannen kennen geen jaloezie. Een van mijn helden, Hans Teeuwen, omschreef het al eens perfect in een van zijn voorstellingen. Stel je voor: je loopt met je vriendin over straat en je ziet een mooie dame, je kijkt er even na en loopt daarna weer verder met je vriendin. “Zo kan ik er ook uit zien hoor, zo knap is ze niet”. “NEEEEEEEEEHEEEEE, dat kan jij niet mevrouw, je hebt een kop van een rotte appel!” is het antwoord van jou. Dit schiet waarschijnlijk in het verkeerde keelgat bij haar maar he, een man moet eerlijk zijn he. Hans Teeuwen schetste naast deze situatie nog een situatie, stel je weer voor: Jij loopt wederom met jouw vriendin over straat en dit keer ziet zij een mooie man, ze kijkt hem na en jij ziet dit. “Vind je dat een mooie man? Wil je met hem naar bed? Ik wacht hier wel!”.

Natuurlijk zijn bovenstaande situaties niet waar en zullen wij nooit zo reageren. Ook mannen zijn jaloers, misschien wel erger dan de vrouw. Erger? Hoor ik je nu denken? Ja, erger, maar wel op een andere manier. Op het moment dat ik nu een enquête ga houden onder jullie met een meerkeuzevraag die als volgt luidt:

Aan welke bekende Nederlander heb jij een hekel? Meerdere antwoorden mogelijk:

  • Barry Atsma
  • Jan Kooiman
  • Dirk Kuijt
  • Dave Roelvink
  • Arie Boomsma

De kans dat jij een hekel hebt aan minstens 3 van deze namen is extreem groot. Wij mannen kunnen er niet tegen dat andere mannen knap gevonden worden door de vrouwen, dat zij het beter voor elkaar hebben dan wij en dat zij op een jonge leeftijd al iets bereikt hebben. Dat geldt ook voor mij, elke keer als ik Jan Kooiman op televisie zie is het eerste wat ik zeg: Wat een nare vent, bah! De vraag die ik dan terug krijg van mijn vriendin is: Waarom dan? Uhh, jaaaaaa, gewoon… Hij denkt dat hij knap is, dat hij kan acteren, presenteren, dansen en succesvol is en dat is hij ook maar dan nog…. Op dat moment betrap ik mijzelf er weer op dat ik jaloers ben, jaloers op een man die knapper en succesvoller is dan ik. Of ik in zijn schoenen had willen staan? Nee, waarschijnlijk niet. Ik ben heel blij met mijn leven maar toch, op een of andere manier kan ik het moeilijk hebben wanneer knappe mannen succesvol zijn.

Ik denk dat iedereen wel eens een jaloers gevoel heeft. Wat blijft mijn vriendin lang weg (zal ze bij een ander zijn?), ik heb een hekel aan die knappe man (Was ik maar zo knap), wat een lelijke baard (had ik maar baardgroei) en ga zo maar door. Jaloezie is menselijk en wij mannen zijn toch ook echt een menselijk soort. Aan welke bekende Nederlander heb jij een hekel ? Laat het ons weten door te reageren op de Facebook post.

Ik ben blij dat Jan Kooiman niet meer in mijn lievelingsserie GTST speelt.

ZIJN MANNEN WEL EENS JALOERS?https://www.debaard.nl/zijn-mannen-wel-eens-jaloers/Zijn mannen wel eens jaloers? Nooit! Wij mannen kennen geen jaloezie.toch?#debaard #debaardnl #column

Posted by DEBAARD.NL on donderdag 26 maart 2015

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like